Tehetségvizsgáztak a végzős alapiskolások

2015. március 26. - 07:02 | Régió

Dunaszerdahely – A 2015/2016. tanévre szóló felvételi eljárás részeként szerdán összesen 74 kilencedikes tanuló tett fizikai alkalmassági vizsgát a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium tornatermeiben és sportpályáin.

Tehetségvizsgáztak a végzős alapiskolások

Előbb minden jelentkező tanuló pszichológiai tesztet töltött ki, majd a diákok testi rátermettségét mérték fel a tanintézmény szakemberei. Végül a sportágankénti (labdarúgás, kézilabda, birkózás, karate, testépítés) speciális tehetségvizsgák következtek.

„Sportiskolai osztályainkba az elmúlt esztendőhöz viszonyítva emelkedett a jelentkezők létszáma. Ez annak a ténynek is betudható, hogy a DAC házatáján történt tulajdonosváltás óta egyértelműen javult együttműködésünk a klub irányító gárdájával, továbbá hogy az idén karöltve a Szlovákiai Magyar Pedagógus-szövetséggel újra megrendezzük a dél-szlovákiai Diákolimpiát. Javítani tudtunk toborzási munkánk hatékonyságán, s előrehaladást értünk el a tanulók iskolai és sportbeli kötelezettségeinek összehangolása terén is” – tudtuk meg Szabó Lászlótól, a közös irányítású középiskola igazgatójától.

A felvételizők a Tőketerebesi, a Losonci, a Rimaszombati, a Lévai, az Érsekújvári, a Komáromi, a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásból érkeztek a Csallóközbe.

(lel)