Totális káosz fenyegeti a pozsonyi közlekedést – sztrájkra készülnek a tömegközlekedési sofőrök

2015. április 7. - 19:33 | Régió

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) alkalmazottai sztrájkra készülnek miután megtudták, a város csökkenti a vállalatnak szánt támogatás összegét. A sofőrök szerint ugyanis a csökkentett támogatás egyben csökkenteni fogja a tömegközlekedési vonalak számát és az alkalmazottak fizetését is.

A DBP szakértői kiszámították, hogy idén a főváros csaknem 3,5 millió euróval fogja kisebb összeggel támogatni a közlekedési vállalatot, mint tavaly. Az alkalmazottak szerint mindez ahhoz fog vezetni, hogy a vállalat csökkenteni fogja a járatok számát és a sofőrök fizetését.

Ivo Nesrovnal, Pozsony polgármestere szerint azonban az alkalmazottaknak semmi okuk arra, hogy sztrájkoljanak. „A Pozsonyi Közlekedési Vállalat pénzügyi helyzete teljesen stabil” – jelentette ki a polgármester.

Nesrovnal hozzátette, annak sem látja semmi okát, hogy a vállalat csökkentse a járatok számát, illetve az alkalmazottak fizetését.

Egyelőre nem tudni, a tömegközlekedési sofőrök mikorra tervezik a sztrájkot, illetve amennyiben valamilyen módon meg tudnának állapodni a vállalattal, abban az esetben akár el is maradhatna.


(noviny.sk)

Címkék: undefined