Az érzés, amikor megveszed a parkolójegyet, de már le is járt – megfizethetetlen!

2015. április 9. - 16:54 | Régió

DUNASZERDAHELY – Fura dologra hívták fel a figyelmet a Facebook egyik dunaszerdahelyi csoportjában.

Az érzés, amikor megveszed a parkolójegyet, de már le is járt – megfizethetetlen!

Az illető közölte, hogy parkolójegyet váltott a gimnázium melletti parkolóban (Sládkovič utca), de csak miután kinyomtatta a masina a jegyet, vette észre, hogy a parkolóautomatán lévő óra késik. Nem kicsit, nagyon. Úgy egy órát, ami azt is jelenti, hogy a pontos idő szerint a parkolójegy már le is járt abban a pillanatban, amikor kiváltotta.

Kipróbáltuk és valóban így van. A fenti képen látható jegyet közép-európai idő szerint fél négy előtt váltottuk ki, de hát a mi parkolóóránk bizony ezek szerint londoni idő szerint megy.

Rákérdeztünk a városháza technikai főosztályát vezető Szabó Dezsőnél, hogy tudnak-e erről. Készségesen közölte, hogy nem tudtak róla, de jelzik azt a parkolóórákat kezelő városi szupercégnek, a Municipalnak. Elmondása szerint az ilyen eseteknél nem büntet a rendőr.

Érdeklődtünk Kürthy Sándornál, a Municipal igazgatójánál is, akitől megtudtuk, hogy már mástól is érkezett bejelentés a parkolóórát illetően, és a technikusuk orvosolja a helyzetet. Elmondta, hogy a parkolóautomatákon lévő órákat nem manuálisan állítják be, hanem az éterből kapott jel alapján „állítják be magukat”.

Elmondta azt is, hogy ha bárki ehhez hasonló vagy bármilyen meghibásodást észlel valamelyik parkolóórán, felhívhatja a rajta feltüntetett telefonszámot, ezután pedig a technikusuk kimegy a helyszínre. Ha bizonyíthatóan meghibásodás miatt nyelte el az automata a pénzüket, akkor azt a helyszínen visszakaphatják vagy kapnak cserébe egy érvényes parkolójegyet.

A parkolóautomatákat tavaly április végétől a Municipal Real Estate kezeli. Azt megelőzően a Pázmány Péter polgármesteri ténykedése idején aláírt kontraktus alapján a homályos hátterű Dunaszerdahelyi parkolószövetkezet kezelte 2008-tól, majd már Hájos Zoltán idején újabb három évig 2011-től. Ez idő alatt a parkolójegyekből származó bevétel jelentős része is a magáncég mögött álló személyek markát ütötte.

-para-