Kaliňák ezúttal öt csallóközi falut ejtett útba

Egy hónapon belül már a tizenegyedik dunaszerdahelyi járásbeli faluban tett látogatást a belügyminiszter.

Kaliňák ezúttal öt csallóközi falut ejtett útba

Márciusben először Csallóközcsütörtök és Hodos, egy héttel később Kisudvarnok, Mad, Nyékvárkony és Egyházkarcsa, ma pedig Alsójányok, Gomba, Szentmihályfa, Királyfiakarcsa és Keszölcés falvak önkéntes tűzoltótestülete kapott egy-egy modern felszereléssel ellátott tűzoltóautót. Emellett négy héttel ezelőtt a szomszédos, szenci járásbeli Boldogfa és Fél, e hét csütörtökön pedig Éberhard, Magyarbél és Tőkésisziget (Zálesie) települések is ugyanilyen, tűzeseteknél és árvizeknél is bevethető járművel gazdagodott.

"Generációváltás" Mihályfán

A belügyminisztérium az elmúlt és elkövetkezendő hetekben országszerte több mint száz önkéntes tűzoltó testületet szerel fel az átalakított Iveco Daily járművekkel. Egy-egy ilyen tűzoltóautó a felszerelésével együtt 117 ezer euróba kerül.

A csallóközi falvakba Robert Kaliňákot (Smer-SD) rendre elkíséri Bugár Béla (Híd) parlamenti képviselő is. Az önkéntes tűzoltók felszerelésének modernizálását taglaló törvénymódosítást annak idején, 2008-ban mindketten támogatták, és kijelentették, annak ellenére, hogy vannak olyan kérdések és problémakörök, amelyekben nem értenek egyet a parlamentben, de az embereknek nyújtandó segítséget illetően ugyanúgy gondolkodnak.

A jányokiak is kaptak egy modern tűzoltókocsit (Lelkes Vince felvétele)

Gomba községben Nemes Attila plébános áldotta meg az új bevetési technikai eszközt (Lelkes Vince felvétele)

-para-