Elfogták az erdőhátkarcsai gyilkost – ő rabolhatta ki a dunaszerdahelyi ČSOB bankfiókot is!

2015. április 19. - 14:47 | Régió

A többszörös gyilkossággal vádolt erdőhátkarcsai Szabó István már több, mint öt hónapja menekült az igazságszolgáltatás elől. A Paraméter értesülései szerint a férfit vasárnap hajnalban találták meg, saját házában rejtőzködött.

Elfogták az erdőhátkarcsai gyilkost – ő rabolhatta ki a dunaszerdahelyi ČSOB bankfiókot is!

Az információt megerősítette Both Péter, dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány, aki bővebb részleteket egyelőre nem árult el az esettel kapcsolatban, annyit azonban tudni lehet, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) közös akciója során sikerült elfogni az erdőhátkarcsai bűnözőt.

A rendőrkapitány elmondása szerint vasárnap a hajnali órákban tartottak házkutatást a férfi házában, ahol arra utaló nyomokat is találtak, hogy minden bizonnyal ő rabolta ki idén márciusban a ČSOB Max bevásárlóközpont melletti bankfiókját.

A férfi otthonában megtalálták a bankrabláshoz használt fegyvert és a ruházatot is, amelyben a biztonsági kamera felvételei alapján elkövette a bűncselekményt. Az előzetes információk szerint a férfi a háza alatt alakított ki magának rejtekhelyet.

A bűnözőt előzetes letartóztatásba helyezték, a jogerős ítélet kihirdetését követően akár életfogytiglani szabadságvesztésre is számíthat.


-para-