A padlástéren rejtőzködött az erdőhátkarcsai gyilkos – megkezdte életfogytiglani büntetését

2015. április 20. - 15:59 | Régió

Amint arról tegnap beszámoltunk, vasárnap hajnalban a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) és az Országos Rendőrkapitányság közös akciója során elfogták a többszörös gyilkossággal vádolt erdőhátkarcsai Szabó Istvánt.

A padlástéren rejtőzködött az erdőhátkarcsai gyilkos – megkezdte életfogytiglani büntetését

A férfi már több, mint öt hónapja menekült az igazságszolgáltatás elől, a rendőrségnek április 19-én hajnalban, egy házkutatás során sikerült őt elfognia.

A rendőrség egységei által végzett házkutatás a férfi állandó lakhelyére irányult. Rendőrségi információk szerint az akció idején a bűnöző házában tartózkodott felesége és felnőtt fia is. A jelek szerint mindketten titkolták a férfi hollétéről szóló információt.

A rendőrség vasárnap hajnali 6 óra környékén hatolt be a férfi állandó lakhelyére. Martin Wäldl, rendőrségi szóvivő elmondása szerint a rendőrségi akció igényesnek bizonyult nemcsak a terület nagysága miatt, hanem abból a szempontból is, hogy a férfinak fegyvere volt.

A házat rendőrkutya segítségével kutatták át, így bukkantak rá a férfi padlástéri rejtekhelyére, ahol egész idő alatt bujkált.

A bűnöző többszöri felszólításra sem reagált a rendőröknek, ezért szó szerint úgy kellett őt kihúzni a rejtekhelyéről. Azt a taktikát választotta, hogy fegyverét és a bankrablás során viselt ruhadarabjait a házban hagyta, maga pedig csupán minimális ruhadarabokban bujkált a padlástéren.

A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy Szabó mellett fia is közreműködhetett a ČSOB dunaszerdahelyi bankfiókjának kirablásában. Nem ez lenne ugyanis az első olyan eset, amikor a bűnöző fia közvetlen közelében tartózkodott apjának a bűncselekmények elkövetésének idején.

Szabó fia Gelléren (Holiare) is közreműködött apja tervében, ugyanis az autóban várta édesapját, miután az egy illegálisan tartott lőfegyverrel lelőtte hitelezőjét, Kovács Tibort. Ezen kívül fia mobiltelefonjának helymeghatározása is igazolta, hogy a végzetes napon édesapja mellett volt.

A rendőrségi akció során nem történt személyi sérülés és a házban sem keletkezett vagyoni kár. Szabó Istvánt Leopoldovba szállították, ahol megkezdi életfogytiglani börtönbüntetését.


TASR/noviny.sk/cas.sk/para