Szakképző iskolák együttműködése – határtalanul

Dunaszerdahely – A pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium, illetve a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium diákjai a Határtalanul című pályázat keretében háromnapos szakmai programot abszolváltak együtt a Csallóközben.

Szakképző iskolák együttműködése – határtalanul

A projekt résztvevői megismerkedtek az MC Carter üdítőgyártó vállalat működésével, a Búslak Oil cégnél a gyártási folyamatokat, továbbá az olaj palackozását és csomagolását tekintették meg, a dunatőkési tehenészetnél a szaksulisok bekapcsolódhattak a déli fejési munkálatokba és a tejminőség ellenőrzésébe.

A két intézmény diákjai közösen ültettek virágot a dunaszerdahelyi alma mater sziklakertjében. Szabadidőprogramként szolgált számukra a Kortárs Magyar Galéria meglátogatása, fürdőzés a Thermálparkban, lovasbemutató a nagyudvarnoki „Bíró-kánság” birtokán és egy kirándulás a tőkési Czajlik-ranchra.

A dunaszerdahelyi középiskolások és oktatóik múlt év októberében vettek részt hasonló jellegű szakmai gyakorlaton Pápán és környékén, úgyszintén a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett, a szakképző iskolák együttműködését támogató nemzetközi projekt keretében.

(lv)