Tüzérségi aknákat és kézigránátot vitt a rendőrségre, eljárást indítottak ellene

2015. április 28. - 11:38 | Régió

Gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás a 65 éves, breznóbányai férfi ellen, aki két - feltehetően II. világháborús - tüzérségi aknával, és egy kézigránáttal sétált be a helyi rendőrőrsre.

A nyugdíjas a Markíza televízió riporterének elárulta, hogy pirotechnikusként szolgált a katonaságnál, tisztában van az ilyen eszközök biztosításával, és elmondása szerint senkit nem veszélyeztetett, amikor egy műanyag vödörrel a kezében besétált a breznóbányai rendőrségre. "Csak jót akartam. Nem akartam senkit veszélyeztetni, de ha előre tudom, hogy emiatt ellenem indítanak eljárást, akkor inkább elásom az aknákat valahol az erdőben" - nyilatkozta a férfi.

Dôchodca v dobrej viere priniesol míny na políciu. Oni ho obvinili z ohrozenia a teraz mu hrozí trest. #slovensko Viac...

Posted by Televízne noviny TV Markíza on Monday, April 27, 2015

A rendőrségen hét alkalmazott, és több ügyfél is tartózkodott, amikor a nyugdíjas besétált az aknákkal, ráadásul a férfinek azonnal értesítenie kellett volna a rendőrséget, és békén hagyni a muníciót, ott, ahol találta.

Három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik gondatlansága miatt.

(parameter)