„Eddig olyan volt, mint egy tejcsarnok” – Átadták a termálfürdő felújított belépőcsarnokát

2015. május 1. - 08:05 | Régió

DUNASZERDAHELY – Csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át és mutatták be a termálfürdő új belépőcsarnokát.

„Eddig olyan volt, mint egy tejcsarnok” – Átadták a termálfürdő felújított belépőcsarnokát

A látogatók már februártól igénybe vehetik a modern, 166 négyzetméteres belépőcsarnokot. Somogyi Gábor, az intézmény igazgatója szerint a beruházás elsősorban a fürdővendégek kényelmét szolgálja. „A fürdő és a wellness központ vendégeinek ezentúl nem kell a szabad ég alatt várakozniuk, sorban állniuk, hanem egy sokoldalú belépőcsarnok recepcióján válthatják ki belépőiket” – jegyezte meg. A belépőcsarnokban emellett a nyári szezonban hat pénztárat is üzembe helyezhetnek, ami jelentősen lecsökkenti a bejutási időt. Kialakítottak emellett egy információs központot, ahol a vendégek a régió egyéb látványosságairól tájékozódhatnak.

Közlése szerint újdonság az is, hogy belépőjegy tartalmazza az öltözőszekrények árát is, ami elsősorban a wellness központ vendégei számára hasznos. Növelték ezek számát is, az eddigi 226-ról 355-re. Átépítették az eredeti éttermet és fedél került a nyári terasz fölé is. Az éttermi kapacitás ezáltal 70-ről közel 200-ra nőtt. A rekonstrukciós központ része volt továbbá a masszázsközpont kialakítása és a hotel bejáratának átépítése is.

Hájos Zoltán polgármester az átadó ünnepségen elmondta, hogy a fürdő az elmúlt négy évben nemcsak küllemében és látványában, de a szolgáltatások minősége terén is megújult. „Az önkormányzat támogatta az igyekezetet, amely a termálfürdő felújítására irányult. Egy éve még egy tejcsarnokra, vagy a vízművek valamely épületére hasonlított, a fürdőnek azonban most a régióba illő arculata lett. A számok magukért beszélnek, hiszen az elmúlt évben több mint 300 ezer látogatója volt” – szögezte le.

A teljes beruházás értéke 1,5 millió euró volt, amit a városi tulajdonban lévő Thermalpark DS részvénytársaság által működtetett fürdő saját forrásból és hitelből finanszírozott. Az önkormányzat a városi költségvetésből külön nem járult hozzá.

Somogyi Gábor elmondta, hogy két éve ünnepelte a termálfürdő létrejöttének 40. évfordulóját. Emlékeztetett, hogy a 2011-2012-es években kezdődött modernizációs folyamat részeként a nagy úszómedencén kívül az összes bel- és kültéri medencét modernizálták, megújultak a büfék, a termálkút, a gépház, kialakítottak egy homokos tópartot, felújították a sportpályákat, tavaly pedig átadták az új csúszdaparkot. „Ez már valóban egy új kor kezdete, mivel nemcsak felújítunk s javítunk, hanem új dolgokat alkotunk, ami már a jövőbe fektetett beruházás” – húzta alá.

Az igazgató közölte, a fürdő tervei közt szerepel a szaunavilág modernizálása, amivel idén szeptemberre elkészülhetnek. 2016 első felében átalakítják a hotel szobáit, háromcsillagossá emelve a szolgáltatások minőségét, valamint a főépület egy újabb emeletet kap, ami által 30-cal nőhet a lakóegységek száma is.

1973-ban adták át az első medencét a dunaszerdahelyi termálfürdőben. Ma 18 hektáron terül el, 4 fedett és 6 kültéri medencével rendelkezik. 2014-ben 273 164 egy napra érkező látogatója volt, ami 3,46%-os növekedés az előző évhez képest. 48 785-en vették igénybe a hotelt, ami pedig 19,76%-kal több, mint egy évvel korábban. A termálfürdő saját termékeinek és szolgáltatásainak eladásából származó bevétele 2 343 874 euró volt tavaly (+15,37%), nyeresége 162.444 euró. 2013-ban Szlovákiában a hetedik leglátogatottabb akvapark és a 10. leglátogatottabb turistaattrakció volt.

-para-