TRAGÉDIA: Meglepő magyarázattal állt elő a Baumax a kisfiú halálával kapcsolatban

2015. május 13. - 15:46 | Régió

Két nappal a tragikus baleset után a munkafelügyelet csapata megérkezett a zsolnai Baumaxba.

TRAGÉDIA: Meglepő magyarázattal állt elő a Baumax a kisfiú halálával kapcsolatban

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap dél körül gerenda zuhant egy hároméves kisfiúra a zsolnai Baumaxban. A kisfiút sokáig próbálták újraéleszteni, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították, néhány órával később azonban elhunyt.

A Baumaxban azóta vizsgálatot indított a zsolnai kerületi munkafelügyelet, Rudolf Kubica vezetésével. Ján Richter (Smer) munkaügyi miniszter jelezte, személyesen felügyeli a vizsgálatot.

A Baumax előzetes jelentése szerint a környéken dúló viharok miatt átázott és elszakadt az a biztosító kötél, amellyel a gerendákat felkötötték. "Ezt az információt kaptuk a Baumaxtól, a fényképeken azonban ezt a kötelet egyelőre nem fedeztem fel" - közölte Kubica.

Erik Džubák, a Baumax vezetője közölte, hogy a gerenda az állványzat legtetejéről zuhant le. A munkafelügyelet további dokumentációt kér.

Kedden 13 óra után a Baumaxban egy gonggal jelezték, hogy egyperces néma csenddel emlékeznek meg a kis Jakubról. Az áruház alkalmazottja a hangosbemondóban azt mondta, nyugodj békében Jakubko.

Čas.sk/para