FAKIVÁGÁS: Itt ez az apró zöld oázis, de minek?! Legyen inkább ott parkoló!

2015. június 8. - 16:22 | Régió

DUNASZERDAHELY – Hétfőn reggeltől lezárták a Szociális biztosító melletti parkolót.

FAKIVÁGÁS: Itt ez az apró zöld oázis, de minek?! Legyen inkább ott parkoló!

A parkolóba való behajtó mellett kb. egy áras területet fű borított, melynek közepén egy nyírfa állt. Hétfőig. Ekkor ugyanis megjelent egy munkagép, és nekilátott, hogy ezt az apró zöld oázist felszámolja.

Amikor a helyszínen érdeklődtünk, megtudtuk, hogy a területről a Szociális biztosító dunaszerdahelyi irodája rendelkezik, és parkolót terveznek oda.

Érdeklődtünk a biztosító igazgatónőjénél, Banák Beátánál, aki megerősítette, hogy kivágják a nyírfát, de ezt azzal indokolta, hogy a gyökérzete meggyengülése miatt az életveszélyessé vált. Kérdésünkre, hogy terveznek-e a helyére ültetni egy másik fát, azt válaszolta, hogy nem, mivel a kevés parkoló miatt úgy is gyakorta állnak fel az autók a fűre.

Most viszont eléggé valószínű, hogy fű sem lesz, bár Banák Beáta erre irányuló kérdésünkre azt válaszolta, hogy még nem dőlt el, hogy parkoló épül-e a sarokba. Mint mondta, megtették a bejelentést a fakivágásról, amire a törvény kötelezi őket.

Varga László, a városi hivatal környezetvédelmi osztályának munkatársa megerősítette, hogy a fakivágásról szóló bejelentést megtette a biztosító, és azt is, hogy a hivatalos indoklásban az szerepel, hogy a fa a gyökérzete miatt életveszélyessé vált. Hozzátette, hogy ugyanakkor a törvényből kifolyólag három másik fát kellene ültetni helyette.

A munkások a hétfői nap további részében a terep simításán dolgoztak, és kiszedték a behajtó melletti szegélyköveket is.

Egy újabb fával és egy újabb apró zöld oázissal kevesebb...

-para-