Harc a Kis-Dunáért: Ezt tennék tönkre a törpe vízi erőmű megépítésével

2015. június 9. - 10:35 | Régió

A közkedvelt kirándulóhelyet és környékét törpe vízi erőmű kiépítésével fenyegetik.

Harc a Kis-Dunáért: Ezt tennék tönkre a törpe vízi erőmű megépítésével

A Kis-Duna és környéke egyike azon területeknek, ahová még nem férkőzött be az üzlet és a pénz. Ez azonban megváltozhat, ha felépítik a törpe vízi erőművet.

A folyó környéke hatalmas népszerűségnek örvend a kirándulók körében; sátrazó fiatalokat, piknikező családokat szinte mindig láthatunk itt. Az egész természet olyan, amilyennek lennie kell.

Jókán a folyóhoz közeli étterem tulajdonosának elmondása szerint hétvégenként akár kétezer ember, míg hét közben akár egész iskolák is ellátogatnak a környékre.

Minden évben valami újjal várják az embereket: a legkisebbek számára itt van a játszótér és a hinták, a sportolni vágyók futball kapukat is találnak, míg a pihenni vágyók gyönyörködhetnek az étterem teraszán a folyóra néző kilátásban.

Az emberek nem csak a szárazföldön, de a vízen is űzhetik kedvenc időtöltésüket: a kajakosok, csónakázók előszeretettel bocsájtják itt a vízre járműveiket.

„Már gyerekkorom óta járunk a Kis-Dunára. Édesapám főiskolán dolgozott, és gyakran jártak ide a diákokkal. Ez egy nagyon szép hely, pihenésre teljesen alkalmas. Nagy kár lenne, ha tönkretennék – mondta Peter Hochschorner olimpiai és világbajnok kajakozó .

SME/para