Kábszer és fegyver minden mennyiségben - Lecsaptak az ekecsi drogdílerre!

2015. június 19. - 11:25 | Régió

Sikeres akciót hajtott végre a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya szerdán este Ekecsen.

Operatív információk alapján végeztek házkutatást a rendőrök egy ekecsi házban, ahol 290 egyszeri adagnak megfelelő marihuánát, valamint 250 egyszeri adagnak megfelelő mennyiségű, nagy tisztaságú - további hígításra alkalmas - metamfetamint találtak.

Az akció során a házban talátak még öt maroklőfegyvert és egy puskát is, melyeket további ballisztikai vizsgálatoknak vetnek alá.

A házkutatás után a rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat, K. Istvánt.

A 43 éves, büntetett előéletű férfi házában készpénzt is lefoglaltak, egészen pontosan 5295 eurót, 113 ezer forintot és 165 egyesült arab emírségekbeli dirhamot (kb. 40 euró) találtak nála a rendőrök.

Az akció körülbelül hat órán keresztül zajlott, huszonnégy rendőr részvételével. Elmondásuk szerint a drogkereskedő sorsába belenyugodva nézte végig, ahogy kábítószer után kutatnak házában és a melléképületben.

Az elkövető jelenleg rendőrségi őrizetben várja a bíróság döntését a vizsgálati fogságba helyezéséről.

A lefoglalt bizonyítékok alapján akár 10-15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik az ekecsi férfit – tájékoztatta a Paramétert Varga Károly alezredes, a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának igazgatója.

(para)