Nagypakai tűzoltósikerek – egyéni és csapatversenyben is

2015. június 28. - 12:50 | Régió

A Nyugat-szlovákiai Tűzoltó Liga harmadik idei futamát rendezték meg szombaton a nagypakai futballpályán összesen harminckét csapat részvételével. A verseny egyben az Ivan Seňan helyi polgármester által felajánlott kupa elnyeréséért is zajlott.

Nagypakai tűzoltósikerek – egyéni és csapatversenyben is

Szerencsés Lászlótól, az NySzTL elnökétől megtudtuk: a Nyugat-szlovákiai Tűzoltó Ligát kilenc évvel ezelőtt hozták létre agilis tűzoltók. A szervezet a legeredményesebb amatőr csapatokat tömöríti magába – jelenleg három megye (Nagyszombat, Pozsony és Trencsén) hét járásából tizennyolc egységet. A Nyugat-szlovákiai Liga a 2015. évre összesen tizenhárom futamot hírdetett meg, a megmérettetéseken a tagegyesületeken kívül más alakulatok is részt vehetnek.

Az alsójányokiak startja

A harmadik futam nagypakai eredményei:

Férfiak

Az 1. helyen a házigazda nagypakai alakulat végzett (14,62 másodperces teljesítménnyel), amely egyben a Polgármes-kupát is elnyerte. Az ezüstérmet az alsójányoki csapat tagjainak akasztották nyakába a szervezők (15,02). A dobogó harmadik fokára a bošácai legénység állhatott fel (15,21). A tűztámadásban a legjobb egyéni eredményt a nagypakai Marián Tóth (14,09) produkálta.

További résztvevők: Szenckirályfa, Voderady, Šenkvice A, Šenkvice B, Zeleneč, Sopornya, Diószeg A, Diószeg B, Keszölcés, Suchá nad Parnou, Vágpatta, Pavlice, Dióspatony/Kisfalud, Jarovce, Radošina, Lúka nad Váhom, Lakszakállas, Nagymagyar, Báhoň.

A diószegiek bázisa

Nők

Az első helyet a šenkviceiek szerezték meg (17,29), a második helyen a nagypakai lányok zártak (17.70), a harmadikon Suchá nad Parnou község tűzoltólányai (17,99). A tűztámadásban a leggyorsabbnak a nagypakai Both Annamária (16,88) bizonyult, aki egyéni csúcsot ért el.

További résztvevők: Vágpatta, Zeleneč, Diószeg, Večice, Dvorníky, Šenkvice B, Somorja.

A következő fordulót július 4-én, szombaton Šenkvicén tartják.

(lel)

Címkék: tűzoltóverseny