Hamarosan mobilalkalmazáson keresztül is panaszkodhatnak a dunaszerdahelyiek

2015. június 30. - 10:27 | Régió

A dunaszerdahelyi önkormányzat szerződést köt a City Monitor nevű mobilalkalmazás bérletéről.

Sebők Pál független képviselő az egyik korábbi képviselő-testületi ülésen javasolta, hogy bevezessék annak lehetőségét, hogy a polgárok mobilalkalmazáson keresztül is tehessenek bejelentéseket az önkormányzatnak. Konkrétan az Odkaz pre starostu (Üzenet a polgármesternek) nevű applikációt javasolta erre a célra, amelyet az SGI szervezet (Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť) működtet.

A város ezt követően versenypályázatot írt ki, melyen viszont a City Monitor nevű alkalmazás került ki győztesként. Sebők erre úgy reagált, hogy nem számít, melyik alkalmazásról van szó, a város ezzel „belép a 21. századba a lakosok és a hivatal közti kommunikációt illetően”. Horony Ákos (MKP) javaslatára viszont csak akkor születik meg a szerződés az önkormányzat és a City Monitor üzemeltetője közt, amikor annak elkészül a kétnyelvű, szlovák-magyar mutációja is.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play vagy az App Store onine áruházakból, jelenleg azonban Windows operációs rendszerrel működő okostelefonokon még nem használható, csak a citymonitor.sk weboldalon keresztül. A bejelentések és észrevételek közvetlenül a városi hivatal egy azok kezelésével megbízott munkatársához érkeznek majd, és a bejelentők visszajelzéseket kaphatnak róluk.

Az önkormányzat a szerződéskötés után havonta 49,20 eurós illetéket fizet a működtetőnek az alkalmazás bérletéért. Jelenleg országszerte 33 településen veszik igénybe a City Monitort, köztük Pozsonyban, Kassán, Nyitrán, Vágsellyén, Komáromban, Léván és Füleken.

-para-