Felszólították a galántai polgármestert a képviselők, hogy mérlegelje a távozását

2015. július 6. - 15:34 | Régió

A galántai képviselő-testület legutóbbi ülésén a képviselők többsége felhívta Peter Paška figyelmét, hogy mérlegelje, funkciójában marad-e.

Felszólították a galántai polgármestert a képviselők, hogy mérlegelje a távozását

A képviselők nyilatkozatot fogadtak el, amelyben Paška szemére vetik, hogy képtelen vezetni az önkormányzatot és a városi hivatalt, ami szerintük megmutatkozik az egyes dokumentumok koncepció nélküli előkészítésében, illetve a hivatalon belüli személyzeti változásokban is. A képviselők szerint a polgármester emellett több, a testület által jóváhagyott határozatot és ajánlást is ignorál. Nehezményezik a Paška által kiadott szabályzatot is arról, amilyen módon a hivatalnak kommunikálnia kell a a képviselőkkel. Úgy vélik, hogy ez visszarepíti a várost a rendszerváltás előtti időkbe.

A képviselők szerint az a leginkább aggasztó, hogy Peter Paška továbbra is a város polgármestere marad, miközben büntetőeljárás folyik ellene közbeszerzési üzelmek gyanújával.

František Gaulieder volt az, aki a képviselők nevében felolvasta a nyilatkozatot a galántai testületi ülésen. Ő úgy véli, morális szempontból elfogadhatatlan, hogy egy ilyen polgármester továbbra is a hivatalában maradjon.

Paška ugyanakkor a neogótikus galántai kastély felújítása kapcsán kiírt közbeszerzéssel összefüggésben továbbra is kitart amellett, hogy ártatlan, ugyanis azt a város előző vezetésétől örökölte.

A testület emellett jóváhagyta a polgármester ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt is. 12 képviselő volt mellette, egy ellene, ketten pedig nem szavaztak. Az indítványnak csak deklaratív súlya van, tehát valójában ilyen módon nm válthatják le a polgármestert, ugyanakkor a lakosok ezt megtehetik egy népszavazáson.

Paška a szavazás után kijelentette, hogy nem kíván lemondani, ugyanis őt a polgárok választották és nem a képviselők. Ennek ellenére úgy látja, hogy mindez okot ad az önreflexióra és elgondolkodjon a történtekről.

SME/para

Címkék: közbeszerzés