Jól sikerült az első szapi halász- és falunap

2015. július 6. - 19:32 | Régió

Kedvezett az időjárás az első szapi falu- és halásznap résztvevőinek, több száz érdeklődő nézte meg a helyi futballpályán megtartott műsorsorozatot.

Jól sikerült az első szapi halász- és falunap

A rendezvény keretén belül a szervezők először hírdettek meg halászléfőző-versenyt, amelybe tíz csapat jelentkezett. Teljesítményüket egy három tagból álló zsűri pontozta. Az első helyen a Vad ászok csapata végzett.

A gazdag napi program délutáni részében Miklós Ferenc polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, és elismerő okleveleket adományozott a község életében aktív munkát végzett egyéneknek és kollektíváknak. Továbbá könyvjutalomban részesültek tiszta egyes bizonyítványukért a helyi kisiskola tanulói, a dunaszerdahelyi járási bajnokság VII. ligájában bronzérmet szerzett felnőtt labdarúgók és az Ifjúsági Csoport tagjai a kulturális életben kifejtett aktivitásaikért.

A sátrak alatt elviselhetőbb volt a hőség (A szerző felvétele)

A falu- és halásznap kellemes színfoltja a csallóközi halászat múltjáról bemutatott alkalmi kiállítás volt, amelynek kurátora Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum munkatársa volt.

Alkalmi kiállítás a csallóközi halászat történetéről (A szerző felvétele)

A kultúrműsorban előbb Sátor Veronika és Nagy Szilárd táncdalokat és musical-részleteket adott elő, később a Csilizradványi Bábcsoport és a Csiribiri Néptáncegyüttes szórakoztatta a szépszámú közönséget. Az esti programokban egymást követve Varga Evelin, a 12 éves Vass Virág, Neumahr Erika, Balaskó Ferenc és Vadkerti Imre énekművész lépett színpadra. Az éjszakai program sztárvendége a Hidvégi Band volt. Az utcabálban pedig Dj Tomi gondoskodott a talpalávalóról.

(l,a,s)

Címkék: falunap