POKOLI TŰZ: Két robbanást követően porig égett a Prestige!

2015. július 6. - 07:25 | Régió

DUNASZERDAHELY – Lángokban állt hajnali három órától a Prestige bár, tájékoztatta a Paramétert a dunaszerdahelyi tűzoltóság.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"163388","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"163316","attributes":{"alt":"Paraméter-felvétel","class":"media-image","height":"614","style":"width: 660px; height: 440px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"922"}}]]

Paraméter-felvétel

Két hatalmas robbannás rézta meg a környéket, miközben Prestige bár épülete hatalmas intenzitással égett vasárnapról hétfőre virradóra. Hiába érkeztek ki a helyszínre a dunaszerdahelyi tűzoltók a riasztást követően pillanatok alatt, nem tudták megakadályozni, hogy teljesen kiégjen a Galántai út melletti épület.

Olvasóink jelezték, hogy mintegy félórával a robbanás után látták/hallották jönni a tűzoltókat. A dunaszerdahelyi tűzoltóságon azonban ezt cáfolták. Az ügyeletes elmondta, hogy már a robbanást is észlelték az egységeik. Hozzátette, a 112-esre beérkezett riasztásról a gépi feljegyzés szerint 2.59-kor kaptak értesítést a megyei ügyelettől, 3.01-kor pedig már a helyszínre indultak. Elmondta azt is, hogy amit mások láthattak, vagy hallhattak fél négy körül, azok a segítségükre igyekvő ügyeletes somorjai, illetve nagymegyeri egységek lehettek.

Amint megtudtuk, a helyszínelés még jó néhány órán át eltarthat. Eddigi információink szerint az első robbanás az épület hátsó falait dönthette ki, a második pedig ennél kisebb volt. Perceken belül már az egész lángokban állt.

Felhívtuk a bár egyik képviselőjét, Reťkovský Pált, aki elmondta, egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi okozhatta a robbanást. Mint mondta a későbbiekben a rendőrség kihallgatja őket.

Nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, hogy előzetesen kizárható, hogy gázrobbanás történt volna. A robbanás az épület hátsó részében történt, ahol az iroda volt.

A tűz okait szakértők bevonásával vizsgálják.

-para-