PRESTIGE: Hivatalosan még nem erősítették meg a gyújtogatás tényét, de számos jel utal erre

2015. július 6. - 13:53 | Régió

DUNASZERDAHELY - A rendőrség közveszélyokozás ügyében indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"163392","attributes":{"alt":"Paraméter-felvétel","class":"media-image","height":"614","style":"width: 660px; height: 440px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"922"}}]]

Paraméter-felvétel

Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő tájékoztatta portálunkat arról, hogy a Galántai út mentén lévő Prestige bár vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, hajnali háromkor történt leégése ügyében a rendőrség hivatalból indított eljárást közveszélyokozás ügyében. Kifejtette, hogy a pozsonyi Bűnügyi Szakértői Intézet szakembereit, tűzszerészeket és vegyészeket is bevontak a nyomozásba, akik a hétfői nap folyamán átvizsgálták a bár romokban heverő épületét és annak környékét.

Elmondta azt is, hogy az előzetes becslés szerint a keletkezett kár 210 ezer eurót tehet ki, ebből 150 ezer az épületet érinti.

A rendőrség továbbra is vizsgálja, hogy a tűz szándékos gyújtogatás során keletkezett-e. Likešová a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva egyebet nem árult el.

Információink szerint a helyszínen egy nagyobb és több kisebb robbanás is történt. A robbanás az épület hátsó részében történhetett, aminek következtében az épület hátsó fala darabokra szakadt. Azt egyelőre nem tudni, hogy előbb a robbanás következett be, vagy a tűz ütött ki. A tűz méreteit ugyanakkor az is jelzi, hogy a Prestige mögötti utca szélén álló lámpa búrája is megolvadt. Úgy tudjuk, előzetesen kizárható, hogy gázrobbanás történt volna.

Egy neve elhallgatását kérő forrásunktól ugyanakkor úgy értesültünk, hogy egy speciálisan képzett rendőrkutya már jelezte a benzin nyomait, és az egyik forgatókönyv szerint a szétlocsolt benzin meggyújtását követően a tömény benzingőz okozhatta a robbanást.

-para-