Lovaspóló és rock’n’roll a Felvidéki Vágtán!

2015. július 21. - 10:26 | Régió

El tudják képzelni, hogy lehet egy 130 grammos labdát vágtázó lovak hátáról egy szál bambuszütővel kapuba juttatni? A dunaszerdahelyi Felvidéki Vágtán szemtanúi lehetnek a világ egyik legelegánsabb és legdrágább sportágának, az egykor olimpiai sportágként is számon tartott, ma már inkább "csak" úrisportnak tekintett, lovas csapatjátéknak! 

Augusztus 8-án a sikabonyi reptéren a nap egyik legkülönlegesebb attrakciója minden bizonnyal a Danube Polo Club rövid lovaspóló bemutatója lesz! Igazán kivételes élményre számíthat az odalátogató, hiszen az egész országban egyetlen helyen zajlik lovaspóló oktatás - s minő meglepő: a tulajdonos magyar!

S ha már magyar unikumokról van szó... Este a magyar rock’n’roll klasszikusa, Fenyő Miklós fergeteges élő koncerttel szórakoztatja a közönséget a Dunaszerdahelyen első alkalommal megrendezendő, rangos lovas esemény estéjén. A sztár a magyar könnyűzene meghatározó zenekara, a Hungária alapítója, mindenki ismeri olyan nagy slágereiket, mint a Hotel Mentholt, a Ciao Marinát, a Rock’n’Roll Partyt. Most Fenyő Miklóssal közösen is felcsavarhatják a szőnyeget, az pedig, hogy csókkirályok lesznek-e, csak azon múlik, kilátogatnak-e a Sikabony városrészben kialakított pályára, ahol az előfutamok és a döntő után koncertdömping várja a vendégeket.

A Felvidéki Vágtán hazai pályán lép fel a magyarországi tehetségkutató műsorok, egyebek mellett a The Voice és az X-Faktor énektanárnője. Molnár Márta ugyanis dunaszerdahelyi származású. „Bár már jó ideje nem élek szülővárosomban, nagy öröm számomra, hogy a Felvidéki Vágtán itt léphetek fel zenekarommal, a Round Nine-nal” – mondta Molnár Márta. Az önmagát a pop, funk és jazz peremvidékén meghatározó, 2007 óta koncertező együttes biztosan megtalálja az utat a lóversenykedvelő közönség szívéhez is.

Szeredy Krisztina, érsekújvári származású operadíva nem mindennapi produkcióval várja az érdeklődőket. Örökzöld slágerválogatását lóháton fogja megnyitni! Már látatlanban elmondható, hogy egyedi előadásra számíthatunk! A Felvidéki Vágta szervezői úgy állították össze az augusztus 8-án, délelőtt 10 órakor kezdődő, hajnalig tartó rendezvény programját, hogy azon fiatal felvidéki tehetségek is be tudjanak mutatkozni.

S ha már a tehetségeknél és a sztároknál tartunk... A Megasztár egykori győztese, Molnár Ferenc azaz Caramel élő koncertet ad a Felvidéki Vágtán! A Fonogram-díjas magyar énekes tájainkon is kimagasló népszerűségnek örvend, és borítékolhatóan igazi "Jelenés" lesz az este folyamán!

Ami pedig a lovas programokat illeti, a délelőtt kezdődő előfutamok után fog kialakulni a döntő mezőnye. A továbbjutó lovas a szeptember 18-20. között Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán képviselheti szűkebb pátriánkat. A nemzeti megmérettetésen két felvidéki lovasért is izgulhatunk, Dunaszerdahely ugyanis a rendező jogán indíthatja el versenyzőjét a Hősök terére. Számtalan lovas érdekesség tarkítja majd a nagy napot! Dunaszerdahelyre jön a magyar "suttogó", Hamza Veronika, a hagyományőrző Seregi törzs egy igazi lovasíjász bemutatóval örvendezteti meg a jelenlevőket, a döntő előtt pedig a Rodeo Team lovas kaszkadőrei pörgetik fáklyáikat, tűzgolyóikat, és egyéb lángoló eszközeiket, félelmetes precizitással, és mindezt lóhátról.

A Felvidéki Vágtáról, a kísérőprogramokról és az esti koncertekről minden információ megtalálható az esemény honlapján felvidekivagta.sk-n, illetve a facebook oldalon facebook.com/FelvidekiVagta.

aPRimage

(PR)