SZÖRNYŰ: Holtan találták a kétéves kislányt a felforrósodott autóban!

2015. július 22. - 15:58 | Régió

Ekkora forróságban az apa megfeledkezett arról, hogy a kétéves kislány az autóban van. Kristínkát órákkal később találták meg, de ekkor már nem tudtak segíteni rajta. Meghalt.

A nyitrai rendőrség szerdán 15 óra előtt arról kapott bejelentést, hogy a Janko Kráľ utcában egy leparkolt autóban mozdulatlanul fekszik egy kislány. Perceken belül a helyszínen voltak és kinyitották az autót, de a kétéves Kristínkán már nem tudtak segíteni, meghalt.

Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő megerősítette a történteket. Az előzetes információk szerint a kislány megfulladhatott. a TVnoviny úgy tudja, már reggeltől a kocsiban lehetett.

Számos infomráció felmerült azzal kapcsolatban, hogy ki hagyta a kislányt a kocsiban. A Nový Čas arról írt, hogy amikor az édesanyja a helyszínre ért, összeesett és a mentőknek kellett ellátni. Nem sokkal később egy szomszéd elmondása alapján arról tájékoztattak, hogy a kislány nagypapája kétségbeesetten rohant a kocsihoz azt kiáltva, hogy "én öltem meg"...

Az Aktuality.sk információi szerint a kislányt a nagyapja gondjaira bízták, akinek el kellett volna vinnie a bölcsödébe. Erről állítólag megfeledkezett, ott hagyta a kocsiban, amikor bement dolgozni, és csak órákkal később jött rá, hogy mi történt.

Más források arról szóltak, hogy az apuka lehet a bűnös és a Nový Čas legfrissebb értesülése is erről tanúskodik, ugyanis a kislány apját a nagyapjának hihették, mivel idősebb az édesanyánál. Egy Nyitra melletti faluból származnak.

Božena Bruchterová elmondta, hogy büntetőeljárást indítottak a gyermek magára hagyása miatt.

Ľubomír Ábel országos rendőrfőkapitány-helyettes az eset kapcsán elmondta, hogy aki arra lesz figyelmes, hogy egy kisgyermeket egyedül hagytak az autóban ilyen forróságban, azonnal riassza a rendőrséget. Ilyenkor a rendőrségnek jogában áll kinyitni az autót. Kritikus helyzetben ugyanakkor a bejelentő ezt maga is megteheti, ha úgy látja, hogy a gyermek esetleg eszméletlen. "Ugyan anyagi kárt okoz, de életet ment" - jegyezte meg.

Nový Čas/TVnoviny.sk/Aktuality.sk/para