FELVIDÉKI VÁGTA: Dunaszerdahely mellett Somorja képviseli Felvidéket a Hősök terén

2015. augusztus 8. - 17:59 | Régió

DUNASZERDAHELY - Somorja, Nemeshódos és Naszvad közül került ki a győztes, aki a szabadkártyás Dunaszerdahely mellett képviselheti Felvidéket a budapesti Nemzeti Vágtán.

Felvidéki Vágta néven az idén először rendeztek a budapesti Nemzeti Vágtának szlovákiai előfutamot is. A rendezvény szombaton délelőtt 10 órakor vette kezdetét a sikabonyi repülőtér területén.

Az első futam 11:30-kor vette kezdetét. Elsőként a Somorja színében induló Egri Árpád, Becky Smart Girl nevű lován jutott a vágta döntőjébe.

A második előfutamon szoros csatában a nemeshódosi Schavel Péter, Maxim Mózes nevű lován jutott a döntőbe, míg a harmadik döntős a naszvadi Gerhardt Miroslav és lova, Vad Titán.

A győztes végül a Somorja színében induló Egri Árpád lett, Becky Smart Girl nevű lován. Második a naszvadi Gerhardt Miroslav, a harmadik helyen pedig a nemeshódosi Schavel Péter végzett.

A szeptember 18. és 20. között a Hősök terén megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta résztvevői az idén 18 előfutamból kerülnek ki, ezek közül 15-öt Magyarországon, hármat pedig a külhoni magyar régiókban rendeznek meg. Utóbbiak sorába az idén először került a Felvidéki Vágta a Székely Vágta és a Vajdasági Vágta mellé.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"168146","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"532","style":"width: 650px; height: 432px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"800"}}]]

-para-