Évekig fel sem tűnt, hogy két kisfia is van a szlovák katolikus papnak - az egyház felfüggesztette

2015. augusztus 10. - 09:35 | Régió

Peter Novysedlák nagymihályi katolikus plébános két gyermeket nemzett. Hosszú ideje együtt van barátnőjével, akitől egy egyéves és egy négyéves kisfia van.

Évekig fel sem tűnt, hogy két kisfia is van a szlovák katolikus papnak - az egyház felfüggesztette

A viszonyukra azonban csak most derült fény. Ő maga is beismerte - közölte a Noviny.sk. Jaroslav Fabián, a kassai érseki hivatal szóvivője közölte, hogy az érsekkel folytatott beszélgetés során beismerte, hogy megsértette a papi cölibátust. Hozzátette, hogy az egyházmegye érseke a kánonjog alapján felfüggesztette hivatásából.

A hívők egy része nem tudott erről, mások nem hisznek a híreknek, megint mások megértik. A Joj TV által megszólaltatott emberek véleménye, hogy "minden embernek van egy gyenge oldala is, hiszen szentek csak a mennyben vannak..."

A kápolnában, ahol szolgált, már kifüggesztettek egy értesítést arról, hogy minden augusztusi szentmise elmarad. Novysedlák ugyanis már nem tarthat szentmisét, nem keresztelhet, nem házasíthat és nem is gyóntathat.

A Joj TV közlése szerint a pap ugyanakkor nem akar bujkálni, ugyanúgy kíván mutatkozni az emberek között, mint eddig, immár hivatalosan is a családjával.

Noviny.sk/para