Drogkereskedőkre csapott le a NAKA Komáromban - egyiküknél 2,5 kg jó minőségű heroin volt!

2015. augusztus 13. - 13:37 | Régió

Egy alakulófélben lévő nemzetközi bűnbanda tagjaira csaptak le a rendőrök múlt pénteken Komáromban.

Drogkereskedőkre csapott le a NAKA Komáromban - egyiküknél 2,5 kg jó minőségű heroin volt!

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökségnek (NAKA) nem egész egy hónap alatt sikerült lelepleznie a szlovák, magyar és török állampolgárokból álló bandát, akik egy új, herointerjesztő hálózatot akartak létrehozni Szlovákiában.

Michal Slivka, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője kifejtette, hogy a Magyarországon tevékenykedő törökök szerettek volna a szlovák fekete piacra is betörni a jó minőségű heroinnal. A szlovák és a magyar rendőrség azonban néhány találkozójuk után lecsapott rájuk.

Nálunk fogták el a magyar állampolgárságú, 40 éves V. Zoltánt, akinél 2,5 kg heroin is volt. Ez a mennyiség összesen mintegy 55 500 egyszeri adagnak felel meg, aminek a fekete piaci értéke eléri a 200 ezer eurót.

A rendőrségi akció magyarországi részén pedig őrizetbe vették a 64 éves török Nezvatot, 51 éves társát, Mehmetet, valamint egy 50 éves, Lajos keresztnevű magyart.

A rendőrség a náluk tartott házkutatások során a kábítószer adagolására és mérésére szolgló eszközöket, számítógépeket és mobiltelefonokat foglalt le, emellett megtalálták azt a raktárat is, ahol a drogot tartották.

A Magyarországon elfogott bűnözőket 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, a nálunk elfogotot férfit pedig 20-25 év börtön fenyegeti.

SME/TASR/para