Két veterán dunaszerdahelyi pinpongozó Rio de Janeiróba jutott!

2007. július 2. - 17:51 | Sport
Rotterdamban rendezték meg a veterán asztaliteniszezők Európa-bajnokságát, amelyen két dunaszerdahelyi öregfiú is részt vett.

Két csallóközi asztaliteniszező, Navrátil Károly és Jozef Kmeť állt rajthoz az elmúlt héten a veterán korosztályú asztaliteniszezők Rotterdamban megrendezett Európa-bajnokságán, melyen összesen 37 ország három és félezer képviselője küzdött az érmekért, valamint a a jövő év májusában Rió de Janeiróban zajló világbajnokságon való részvételt biztosító helyezásekekért.

Ehhez a résztvevőknek minimum a legjobb 64 versenyző közé kellett kerülniük kategóriájukban.
Navrátil Károly a 40-49 évesek korosztályában szerepelt és csoportjában német, svéd és holland ellenfelét legyőzve végzett az élen. A veretlen dunaszerdahelyi csoportelső a legjobb 256 között (korosztályában 436 résztvevő vetélkedett a győzelemért) erőnyerőként került a 128 továbbjutó mezőnyébe. Ott az angol Moore elleni 3:1-es sikerével már a 64 közé verekedte be magát, ami egyben riói belépőt is jelentett számára. A folytatásban ugyan 3:2 arányban kikapott a walesi Hulltól, ám ez a tény nem szegte kedvét, hiszen elsődleges célját teljesítette. Társának, Jozef Kmeťnek ugyan nem sikerült továbbjutnia csoportjából, párosban azonban Navrátil társaként a legjobb 64 közé menetelt. Térségünk képviselői előbb a csoportban egy német, norvég és ír párost vertek 3:0-ra, majd a 64 közé kerülésért újra német duót búcsúztattak. Csupán a 32 közé jutásért szenvedtek vereséget a holland Earland/Prashad kettőstől.