Focigála Vásárúton

2007. július 15. - 20:15 | Sport
A tikkasztó hőség ellenére jó mérkőzéseket hozott az első ízben lebonyolított Judi-kupa

 

VÁSÁRÚT -- A hét végén első ízben rendezték meg a csallóközi településen a Judi-kupa névre keresztelt focitornát, melynek kiötlője és mecénása a vásárúti futballpálya lelátójának emeleti részében működő Judi bár tulajdonosa, Kovács Béla volt.

A három szomszédos település, Nyárasd (IV. liga), Nádszeg és Vásárút (mindkettő V. liga) képviselői mellett a pozsonyi MŠK Iskra Petržalka (III. liga) kollektívája mérte össze tudását a focigálán, melyen egyébként szóhoz jutottak a hazai öregfiúk is. Ők a magyarországi Kajárpéc veteránok alkotta csapatával játszottak bemutató meccset. „A rendezvényen sok gólt, színvonalas és sportszerű összecsapásokat látott a közönség.

A legjobb formában a nádszegiek szerepeltek, akik a negyedik ligás nyárasdiak legyőzése után a fináléban sikerrel vették a III. ligás ligetfaluiak alkotta akadályt is, megérdemelten végeztek az élen. Annak ellenére, hogy a 4. helyen végeztünk, nem szomorkodunk. Sérülések, nyaralások miatt nem a legerősebb összeállításban léptünk pályára. Legalább tanultunk egy osztállyal jobb riválisaiktól“ – foglalta csokorba benyomásait Bögi József, a vásárúti sportszervezet titkára. 

TORNAEREDMÉNYEK:

Nádszeg–Nyárasd 3:0, góllövők: Molnár Kr., Sárkány, Csillag.

 

Vásárút–MŠK Iskra Petržalka 1:3, g.: Bereczki, ill. Hoěk, Kurta, Kolek.

 

Mérkőzés a 3. helyért: Nyárasd–Vásárút 7:1, g.: Mandák 3, Nagy L. 2, Peciar, Gútai, ill. Tomasovics.

 

Tornadöntő: Nádszeg–MŠK Iskra Petržalka 1:0, g.: Lukács.

Öregfiúmeccs: Vásárút–Kajárpéc   2:1, g.: Csölle, Kulacs, ill. Pintér.

 

-ái-