Máris bukott a Real Madrid

2007. augusztus 20. - 14:16 | Sport
Egyelőre nem terem babér a Real Madrid új edzője, Bernd Schuster számára, mert a királyi gárda elbukta a spanyol Szuperkupát. Kétszer kapott ki a Sevillától.

A 2007-2008-s szezon első trófeáját máris elbukta a spanyol bajnoki címvédő Real Madrid, miután a Spanyol Kupa-győztes Sevilla kettős győzelemmel kerekedett a királyiak fölé a spanyol Szuperkupában. A vesztes fővárosiak német szakvezetője, Bernd Schuster nem aggódik, sevillai kollégája, Juande Ramos pedig visszafogott. A sevillai mérkőzésen 1-0-ra nyert a házigazda, a Bernabeuban a hétvégi visszavágón aztán alaposan kinyitották a gólzsákot a csapatok, hiszen a „blancók” háromszor, míg a vendégek öt alkalommal találtak a kapuba. A félidőben az andalúzok már egy góllal, 3-2-re vezettek.

„Elsősorban a második félidőben látottakkal lehetek elégedett - nyilatkozta a mérkőzést követően Schuster -, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, mi diktáltuk a tempót, de amikor a legjobb periódusunkban voltunk, ellenfelünk kontrák végén újabb gólokat tudott szerezni.”

„Természetesen elégedett aligha lehetek teljes mértékben, hiszen öt gólt kaptunk és veszítettünk, de jó úton járunk, ezt a munkát kell folytatnunk a jövőben is.”

Ismerős, szép és megfontolt szavak ezek, akár a közelmúltban is tehette volna bármelyik madridi kispadot koptató előd, hiszen ahogyan akkor, úgy a királyi gárda védelme ezúttal is igencsak szellősnek, „gólképesnek” bizonyult. Azért azt tegyük még hozzá zárójelben, a szerzett madridi gólok közül kettőt védők szereztek - Sergio Ramos és Cannavaro -, míg a harmadik az inkább védekező feladatokkal megbízott Drenthe érdeme.

„Nem a védelem rovására írom az öt kapott gólunkat. Mezőnyben hibáztunk és a játékvezető is elég sűrűn tévedett, ellenfelünket favorizálta…”

Mindettől függetlenül azonban Schuster nem aggódik, sőt, kifejezetten nyugodtnak érzi magát, szerinte nincs is min idegeskednie…

Természetesen a német szakember nem kerülhette meg azt a kérdést sem, miért ültette a kispadra a helyi kedvencet, Gutit, akit csak a szünetben cserélt be.
Schuster válaszában arra emlékeztetett, hetekkel korábban Raúl szerepeltetését kérték rajta számon, ő azonban csak és kizárólag csapatban hajlandó gondolkodni, nem pedig sztárokban.

„Elsősorban a támadójátékunkban láttam problémákat. A helyzeteket kialakítottuk, de azok ki is maradtak.”

A Real két szabadrúgás utáni fejesgólt szerzett, Drenthe pedig egyéni megoldást választva távolról lőtt bombagólt.

„Az első félidőben Robinhót a szélre irányítottam, középre pedig két agresszív, a labdaszerzésben is jeleskedő új játékosunkat állítottam, Drenthét és Sneijdert. Utóbbi két légiós csak a napokban csatlakozott hozzánk, tudnak ők ennél jobban is játszani, a folytatásban majd igazolják is.”

„A szezon első lehetséges címét már begyűjtöttük - mondta a Sevilla mestere, Juande Ramos -, de még olyan fontos feladatok várnak ránk a közeljövőben, mint a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágója vagy éppen az európai Szuperkupa.”

„Azért egyelőre várjunk azzal, hogy a bajnoki cím esélyesei vagyunk, erre majd akkor tudok választ adni, ha jól alakulnak a dolgaink - mondta a tréner, aki kitért Daniel Alves, illetve saját jövőjére is. - Világos, hogy számolok Alvesszel. Amíg velünk van, a csapatban a helye, a többi nem rám tartozik. Az én szerződésem egy évig ide köt még a Sevillához, itt dolgozom, nem is tervezek mást. Majd jövő nyáron térjünk vissza erre a kérdésre, mert most nincs aktualitása.”

A spanyol bajnokság hétvégi nyitófordulójában szombaton a Sevilla a Getafét, a Real Madrid pedig a városi rivális Atléticót fogadja.

Real Madrid – FC Sevilla 3:5 (2:3)

Gól: Dethre 24., Cannavaro 45., Sergio Ramos 78. illetve Renato 17., 29., Kanute 37.-11-esből, 82., 90+1.

Forrás Sport 1, nemzetisport