Talmácsi második lett, de továbbra is vezet

2007. szeptember 16. - 14:30 | Sport
Második helyet szerezte meg a Portugál Nagydíjon ma délután Talmácsi Gábor, aki továbbra is vezeti a 125 köbcentiméteres motorkerékpárosok ranglistáját.

A 125 kcm-esek között versenyző Talmácsi Gábor a második helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíján, Estorilban.

A győzelmet a spanyol Hector Faubel szerezte meg, harmadikként a szintén spanyol Pol Espargaro ért a célba.
Talmácsi ezzel a vb-összesítésben továbbra is az élen áll, de öt pontra megközelítette őt csapattársa, Faubel.

A Bancaja Aspar Apriliával versenyző magyar motorosa rosszul kapta el a rajtot, a negyedik helyről a nyolcadikra esett vissza, miközben az olasz Mattia Pasini elszáguldott az élen, a többi rivális pedig igyekezett vele tartani a lépést. A harmadik körben Pasinit Faubel, illetve az olasz Simone Corsi követte, a magyar motoros pedig megkezdte a felzárkózást. Előbb a hatodik, majd az ötödik körben a negyedik pozícióba jött föl. Tizenhárom körrel a vége előtt Pasini az élről kicsúszott, folytatta ugyan a versenyt, de már esélytelenül.

Talmácsi tíz körrel a vége előtt élre állt, aztán egy ötös boly alakult ki - a spanyol Pol Espargaro és Joan Olive csatlakozott az élen motorozókhoz -, és folyamatosan változott a sorrend. Három körrel a finis előtt Faubel élre állt, Talmácsi másodikként, majd Espargaro mögött harmadikként haladt. Aztán feljött Faubel mögé, majd az utolsó körben egy kanyarkombinációban meg is előzte legnagyobb riválisát, a célegyenesben azonban Faubel gyorsabb volt.

A pontverseny állása (még négy futam van hátra): 1. Talmácsi Gábor 209 pont, 2. Hector Faubel 204, 3. Kojama Tomojosi (japán, KTM) 154.

Forrás: nemzetisport.hu, CNN