Hibásan működött Hamilton sebességváltója

2007. október 22. - 14:17 | Sport

Ron Dennis, a McLaren-Mercedes csapatfőnöke szerint nem a pilótája okolható a tegnapi események miatt, hanem a sebességváltó hibás működése okozta Lewis Hamilton autójának lelassulását a Forma-1-es Brazil Nagydíjon.

Hamilton nem csinált semmi olyat, ami ezt a hibát okozhatta, mondta. A brit pilótának először a nyolcadik körben lassult le az autója, aztán mégis sikerült felpörgetnie a gépet, de visszacsúszott a 18. helyre. Végül hetedikként futott be, ezzel összességében eggyel kevesebb pontot gyűjtött, mint a ferraris finn Kimi Raikkönen, aki világbajnok lett.

Arról, hogy pontosan mi okozta a problémát, Dennis a futam után még nem tudott beszámolni, de jelezte, a sebességváltóval volt probléma, a rendszer hibát jelzett és üresbe kapcsolt. "Helytelen parancsot kapott a rendszer, hogy miért, azt még nem tudjuk. Talán az egyik szenzor miatt" - mondta.

A csapatfőnök felmentette Hamiltont, és balszerencséről beszélt. "Nem csinált semmi olyat, ami ezt a hibát okozhatta" - mondta, majd hozzátette: Lewis igyekezett távol tartani magát a kavarodásoktól, óvatos volt, elengedte maga mellett az embereket, megvolt a tempónk ahhoz, hogy világbajnokok legyünk. Az egyetlen ok, hogy ez nem következett be, a váltó hibája volt".

Hh, j