Női kézilabda-világbajnokság: Magyarország-Angola 36:37

2007. december 16. - 13:04 | Sport
Angola nemzeti válogatottja elleni egygólos veresége (36-37) után a nyolcadik helyen zárt vasárnap délelőtt a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon Párizsban. A magyarok védekezése kritikán aluli volt, a végig agilisen játszó angolaiak az utolsó percekben vették át a vezetést, és végül a győzelmet is sikerült kicsikarniuk.

A válogatott végig vezetett, Angola az utolsó öt percben vette át a vezetést.

Németh András szövetségi kapitány teljes elkeseredettségének adott hangot a Sport1 Tv-nek adott nyilatkozatában a magyar lányok lélektelen játékával és az összetartás hiányával kapcsolatban.

A lelketlenül játszó magyar csapat most sem koncentrált eléggé a végjátékban, Bengue hetese végül eldöntötte a mérkőzést. Angola története során először - öt vereség után - legyőzte a magyar együttest.

A teljesen szétesett válogatott benyomását keltő Németh-gárda nem teljesítette a minimális célkitűzést, nem végzett a legjobb hétben (ráadásul a vb-n az utolsó négy találkozóját elveszítette). Ami vigaszt jelent, hogy ott lehet a magyar csapat a március 28. és 30. között sorra kerülő olimpiai selejtezőn.

nemzetisport.hu/parameter