Meccs közben elvágták a nyakát (VIDEÓ)

2008. február 11. - 11:03 | Sport

Elvágta egy korcsolya a nyakát Richard Zedníknek, a Florida Panthers csatárának vasárnap este egy jékorongmérkőzésen. Az utolsó harmadban történt a sportbaleset 18 ezer néző előtt. A szlovák jégkorongozó még saját lábán korcsolyázott le a pályáról.

A kórházban stabilizálták az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) játszó Zedník állapotát. A meccset 15 percre megszakították, végül a Buffalo Sabres hazai pályán legyőzte a floridai csapatot.

A besztercebányáról származó Zedník csapattársát, Jokinent a hazaiak védője, Brian Campbell támadta, elvesztette egyensúlyát, és úgy dőlt el, hogy lábával Zedník nyakát súrolta. A finn Jokinent sokkolta a véletlen baleset. “A gondolataim máshol jártak, nem volt kedvem folytatni a mérkőzést” – mondta Jokinen.

A jelenlévők csodálták Zedníket, amiért megőrizte lélekjelenlétét és saját lábán távozott a pályáról. Ezért is kapott a lehető leggyorsabban orvosi segítséget. A kórházban megoperálták, túl van az életveszélyen. Felesége utánautazott és a csapat menedzsere is vele maradt Buffaloban.

Bill McCreary, bíró konzultált a meccs lefújásáról és megismétléséről, végül az orvosi beszámolók alapján úgy döntöttek, elismerik az eredményt. A szlovák hokizó stabilizálásának hírére a HSBC Arénában hatalmas ováció tört ki.

Zedníket épp abban az időben érte a baleset, mikor csúcsformában volt, négy egymást követő meccsen játszott, melyeken összesen hat gólt szerzett, és három gólpasszot adott. A szezonban 15 meccset tudhat maga mögött.

Sita, jaks