A korcsolya úgy hatolt a nyakába, mint a kés

2008. február 12. - 11:28 | Sport
Buffalo. Már ismertek az első orvosi vélemények Richard Zedník hokibalesetéről.

A Florida Panthers játékosa nyakán véletlenül ejtett mély sebet saját játékostársa és a csapat kapitánya, Olli Jokinen. Zedníket a helyi kórházban műtötték meg.

"Nagyon komoly sérülése volt, a nyaki ütőér az egyik legkritikusabb elágazási helyen teljesen szét volt vágva. Más szerv ugyan nem sérült, de a korcsolya úgy vágta el a nyakát, mint a kés" – mondotta Richard Curl sebész. "Nehéz most bármit is mondani, ma reggel már jól érezte magát" – tette hozzá az orvos a páciens állapotát firtató kérdésekre. Sonya Noor kezelőorvos szerint a műtétkor néhány bonyolult helyzetet is meg kellett oldaniuk a sebészeknek.

Ugyanakkor szerinte Zedník meg fog gyógyulni, 6-8 hét múlva. Ma az intenzív osztályra vitték őt, néhány nap múlva pedig már lábra is állhat. Mindaddig nem hagyhatja viszont el a kórházat, amíg a seb teljesen be nem gyógyul, s amíg nem lesz képes szilárd táplálékot fogyasztani.

Sabres Leslie Brison, a hazai csapat orvosa a kritkus pillanatokról elmondta, hogy először maga Zedník sem volt tisztában a sérülése súlyosságával, s mindvégig eszméleténél volt. "Azt kérdezte tőlem, mikor hokizhat újra? Azt válaszoltam, hogy már csak a következő idényben" – taglalta az orvos.

Webnoviny, -para