Sakk extraliga: Bravúr Dunaszerdahelyen!

2008. február 16. - 17:14 | Sport

Két játszma még ezekben a percekben is tart, de az extraliga 8. fordulójának legnagyobb meglepetése már megszületett: a nyolcadik helyen álló csallóköziek legyőzték az eddig veretlen listavezető Čadcát!

A csallóközi együttes vezetője, Ráchela József a mérkőzés előtt elismerte, hogy az asztalhoz ülő nyolc-nyolc játékos. Élő-pontjait tekintve sima 0:8 arányú vendéggyőzelemnek kellene születnie. Ám a sakkot, mint mondta, nem raiting-pontokra játsszák, ezért szeretnének meglepetést okozni a bajnokságra törő, két nagymesterrel és a mesterek egész sorával kiálló csacaiaknak. Nos, ez fényesen sikerült, hiszen miután az első táblán Bokros Albert remizett a fehérorosz nagymester Dydyshkóval, Farkas Gábor győzött M. Jurčík, Csonka Attila M. Kmotrík, a fiatal Petényi Tamás F. Liško, Magyar András pedig J. Kubaľa ellen, s mindössze Szegi Tamás vesztette el partiját M. Jučíkkal szemben. Mint említettük, a Milan Ráchela–G. Timoscsenko (immár szlovák állampolgárságot nyert orosz nagymester, aki 3 évig volt Kaszparov edzője és szekundánsa) és a Pergel László–R. Briestenský partikat még ezekben a percekben is játsszák, ám a hazaiak 4,5:1,5-ös vezetését már nem lehet behozni.

Holnap, a 9. fordulóban a dunaszerdahelyiek 9 órakor – ugyancsak a vmk galériatermében – az extraligás táblázat 10. helyén álló Liptov SK együttesével mérkőznek.

–bj)