Mennyiért lehet eljutni a moszkvai BL-döntőre?

2008. május 5. - 13:03 | Sport
Drága belépők, drága repülőjegyek, igen borsos szállodai árak várnak azon kevés brit szurkolóra, akik Moszkvában tölthetik az éjszakát, de feltétlenül jelen akarnak lenni a Bajnokok Ligája május 21-i döntőjén.

Mindezek ellenére mintegy 42 ezer lelkes brit készül a nagy eseményre, amelyen két angol csapat - a Manchester United és a Chelsea mérkőzik meg.

Számos cég akar az eseményen sokat keresni, ezért a hivatalos ár akár húszszorosáért kínálja a jegyeket a mérkőzésre. A brit törvények ugyan már 2006 óta tiltják a brit székhelyű cégeknek az internetes jegyeladást, de a tilalom értelemszerűen nem akadályozza a Nagy-Britannián kívüli vállalkozásokat. A jegyek hivatalos ára 80-200 dollár között lesz, de a ticketsolutions.com amerikai honlap VIP-jegyeket reklámoz tízezer dollárért, s az ott kapható legolcsóbb jegy ára is 5020 dollár.

A 1st4FootballTicketsUK.com szájt 1750 dollártól 7500-ig kínál jegyeket, de még a Cheap-Tickets4u.com is - amely neve szerint olcsó jegyeket kínál - 2500-8800 dollár közötti árat kér.

A jegyár csak az első fejfájás a szurkolóknak: a repülőút a döntő napján oda és másnap vissza minimum 1800 dollárba kerül.

Mindemellett a nagyon drága orosz főváros borsos szállodaárai eltörpülnek: már 200 dollárért is van szoba, bár a krónikus szállodahiány miatt elég soha nincs.

A moszkvai hatóságok arra készülnek, hogy a szurkolók legtöbbjét még a meccs után nyomban hazaküldik, és előtte sem engedik a városban kóborolni.

Az utazáshoz vízum is szükséges: az UEFA az orosz hatóságokkal különböző lehetőségeket vitat meg. Nem kizárt, hogy a döntőre utazók könnyített eljárásban kapnak a vízumot, s már bejelentették, hogy az érintett időszakra kiegészítik a londoni orosz konzulátus személyzetét.

Mindkét csapat különleges ajánlatokkal kényezteti szurkolóit: a Chelsea például egy- és kétnapos csomagokat kínál, amelyekben a jegy ára is benne van, s már 1500 dollárért kaphatók, de ezeknél előnyt élveznek azok, akiknek bérletük van a csapat mérkőzéseire.

(MTI/parameter)