Egy nap, nyolc párharc

A dunaszerdahelyi DAC focistapalántái újfent sikeresen szerepeltek Magyarországon, ahol ezúttal egy bajnoki fordulóban való erőpróbára kaptak meghívást a házigazda tápióságiaktól.

A csallóköziek edzője, Molnár Krisztián tizenkét játékost nevezett a rendezvényre, melyen az 1998 január 1-je után született futballisták viselhették a kollektívák mezét. A résztvevők körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a pontokért magyar fővárostól mintegy ötven kilométernyi távolságban elterülő település futballpályáján. A lurkókkal tartottak szüleiek is, így a buzdításból is kijutott A Molnár-legénységnek.

A gyerekek jó teljesítménnyel rukkoltak elő: nyolc párharcukból ötöt megnyertek, egyszer remiztek, két meccsüket pedig elvesztették. Első vereségük a budapesti a tehetségek felkarolására, nevelésére szakosodott Dalnoki Akadémia elleni találkozó végén került a jegyzőkönyvbe. A második kisiklásukról viszont nem szívesen beszélnek, hiszen a gyöngyösiek fakócsapapatával szemben maradtak alul. Egyébként a DAC legeredményesebb futballistájának Molnár Rudolf bizonyult, aki négy alkalommal iratkozott fel a gólszerzők közé.

„Elégedett vagyok védenceim produkciójával. Mindegyikük nagyon igyekezett, csapatként sem vallottunk szégyent az erős mezőnyben. Egyébként eléggé nagy kihívást jelentett számunkra a sorozatterhelés, hiszen egy játéknapon nyolc mérkőzést játszottunk. A gyerekeknek azonban már ezen a szinten is nagy szükségük van a nemzetközi porondon való megmérettetésre, a tapasztalatszerzésre“ – értékelte tanítványai eredményeit, tapintott rá a rendezvényen való bemutatkozás jelentőségére Molnár Krisztián.

A DAC csapatának tápiósági eredményei, góllövői: DAC–Budapesti Dalnoki Akadémia 0:2; Gyöngyös B–DAC 2:1, g.: Molnár; DAC–Diósgyőr 1:0, g.: Révész Bálint; DAC–Jászberény 2:0, g.: Molnár, Almási; Eger–DAC 0:2, g.: Molnár, Viola; DAC–Gyöngyös A 3:0, g.: Molnár, Almási, Viola; DAC– Tápiósági Dalnoki Akadémia 4:0, Somogyi, Sucháň, Almási, Domonkos; DAC–Nagydobos 1:1, g.: Molnár.

 

ái