Peking 2008: Fazekas Róbertre azonnal lecsaptak a doppingellenőrök

2008. augusztus 10. - 19:13 | Sport
Amint megérkezett a kínai fővárosba, Fazekas Róbert azonnal mehetett is a vizsgálatokra.

Erről Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke számolt be internetes naplójában. A sportvezető azt írja, hogy az Athénban aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott szombathelyi nehézatléta a magyar olimpiai csapat utolsó nagyobb csoportjával érkezett a kínai fővárosba és a doppingellenőrök ezt követően azonnal vérvétellel kiegészített vizsgálatra rendelték.

"Így van ez rendjén. Teljes mértékben egyetértek a szigorú fellépéssel, ami lényegében a becsületesen, tisztán készülő és versenyző sportemberek döntő többségének érdekében, védelmében történik, a csalók, vagy ahogyan Rogge elnök fogalmazott, a sportban jelentkező bűnözők leleplezését szolgálja" - folytatja a MOB-elnöke.

Schmitt Pál arról is beszámolt, hogy a pekingi olimpiai második napján Cseh László úszódöntőjére (400 m vegyes) látogatott ki és dicséri a magyar versenyzőt, aki véleménye szerint világrekordra késztette Phelpset.

A MOB elnöke megtekintette a férfi párbajtőrverseny döntőjét is, s ezzel kapcsolatban elárulta: annyira bízik a magyar párbajtőrcsapatban, hogy már fel is iratkozott a versenyszám díjátadására.

MTI/para