CORGOŇ-liga, 11.forduló: DAC - Zsolna, végeredmény 2:0 (1:0)

2008. október 5. - 14:19 | Sport
Percről percre élőben közvetíttük a DAC - Zsolna bajnoki labdarúgó mérkőzést.

Vége! Hatalmas ünneplés, zúg a Hajrá DAC! Népünnepély a stadionban. Hivatalosan 6075 néző jött ki, de szerintem legalább hétezren lehettek.

Dušan Radolský harmadszor ült a zsolnaiak kispadján, és először kapott ki, éppen Dunaszerdahelyen. Keserű lesz az a bizonyos pezsgő, ahogy azt reméltük, a közvetítésünk legelején. De azért sok sikert, zsolnaiak az UEFA-kupa meccsein!

91.perc: Parádé a végére! Regedei harminc méterről, szabadrúgásból hatalmas gólt vág a zsolnaiak hálójába! 2:0

90.perc: Adiaba kap sárgát. Aztán Štyvar. Štrba beadását Novota védi.

87.perc: Vomáčka lövése alig száll mellé. Felcsattan a vastaps, habár még nincs vége, de a DAC ma nemcsak jól, hanem taktikusan is játszik. Remélhetően a végéig.

85.perc: Az első sárga: kapja Piaček, lerántásért.

84.perc: Moughfire helyett Caha. Werner Lorant edző érthetően a védelmet erősíti.

78.perc: Ossei Opuku megiramodik Kweuke labdájával, de a partjelző lest jelez.

77.perc: Martin Ďurica le, Piaček be.

76.perc: Jež lövését Novota magabiztosan védi.

73.perc:Gyors zsolnai ellentámadás után Pekárik beadását Vladavics nem éri el, mert testtel elsodorják.

70.perc: Moughfire eldöndhette volna a mérkőzést, de közelről leadott lövését Perniš bravúrosan védte.

62.perc: Mintha meghallották volna az aggodalmunkat. Ismét támad a DAC. Két perc alatt két veszélytelen szöglet, majd Regedei szabadrúgása zúg a kapu fölé. De a labda a zsolnaiak térfelén pattog ezekben a percekben.

58.perc: Csere a hazaiaknál. Nlend helyett Ossei Opuku jön be. A DAC eléggé behúzódik, mintha már csak azzal törődne, hogy ki kell bekkelni az eredményt. Pedig még messze a vége.

57.perc: Újabb zsolnai csere. Rilke helyett a gólerős Štyvar.

55.perc: Pečalka sántikál, de rövid ápolás után visszatér a pályára. Nem sokáig, mert Adauto váltja.

52.perc: Nlend kiugrana, de lenget a partjelző, les.

47.perc: Marcin beadása után Vomáčka kezéről csorog le a labda, Vnuk továbbot int, nem minősítette szándékosnak a kétségtelen kezezést.

Megkezdődött a második félidő. Csipkedi magát a Zsolna, de a hazaiak továbbra is jól zárják a területet.

SZÜNET. Kemény, de sportszerű és színvonalas találkozót láthatnak a nézők. A bíró egyetlen sárga lapot sem osztott ki idáig.

44.perc: Növelhetné előnyét a DAC: Nlend egyedül tör kapura, de Perniš önfeláldozó vetődéssel leszedi a lábáról a labdát.

44.perc: Regedei beadásszerű szabadrúgása hosszú és magas, senki sem éri el, kirúgás.

41.perc: Támadgat a Zsolna, de a hazaiak higgadtan védekeznek, s amint lehet, gyors ellentámadásokkal kísérleteznek. Az utóbbi percekben a két tizenhatos között hömpölyög a játék.

37.perc: Jež beadását Karoglan nem sokkal csúsztatja a kapu mellé. Ez bizony meleg pillanat volt...

34.perc: Bedobás után a DAC kameruni játékosai kombinálnak tetszetősen, de Nlend lábáról lecsúszik a labda az alapvonal mögé.

30.perc: A nagy kedvvel játszó Kweuke Marcin labdáját fölé lövi. Zúg a lelátó, mozgalmas és látványos a mérkőzés.

25.perc: Dušan Radolský először ugrik fel a kispadról és harsányan kiabálva biztatja pontosabb játékra a zsolnaiakat. A DAC ügyesen szűri meg a támadásokat.

24.perc: Vezet a DAC! Zsolnai szabadrúgás után a lepattanó labdával Kweuke iramodik meg, lefutja a védőket és lapos lövése a kapufáról bepattan! 1:0

20.perc:Martin Ďurica távoli szabadrúgása a sorfalon hal el, nem jelentett semmilyen veszélyt.

16.perc: Pinte Attila focitanár kap nagy tapsot, aki elegénsan szereli a veszélyesen kapura törő Karoglant.

14.perc: Štrba szép lövését, Novota még szebben védi.

9.perc: Vezethetne a DAC! Regedei indításával Kweuke egyedül tör kapura, de kisodródva mellé gurít, ha beadta volna a labdát, Nlend alighanem gólt  lő. Nagy helyzet volt!

6.perc: Zsolnai szöglet, Novota és Kweuke sem éri el a labdát, Pečálka az üres kapu fölé durrant.

3.perc: Jež törne be a kapu elé, Adiaba szabálytalanul szereli. A szabadrúgást Novota magabiztosan hárítja. Nagy önbizalommal kezdtek a vendégek.

1.perc: Megkezdődött a mérkőzés, a hazaiak a szokásos sárga-kék szerelésben, a vendégek tiszta zöldben. Az első zsolnai támadás veszélytelen Vladavic hosszan szöktet, kirúgás.

Tisztelettel köszöntjük portálunk látogatóit, s megkezdjük online közvetítésünket, ezúttal a DAC – Zsolna bajnoki labdarúgó mérkőzésről, amely a Corgoň-liga 11.fordulójának utolsó előtti összecsapása. A zsolnaiak csütörtökön nagy lelkesedéssel, jó védekezéssel és olykor némi szerencsével is ( a bolgárok legalább négy ordító gólhelyzetet hagytak ki) továbbjutottak az UEFA-kupában a Levszki Szófia ellen. A meccs után közölték, hogy pezsőgzni csak a dunaszerdahelyi találkozó után fognak. Reméljük, keserű lesz a pohár, mert vereséggel távoznak... Némi pikantériát ad a mai mérkőzésnek az is, hogy a zsolnaiak új edzője Dušan Radolský, évekkel ezelőtt éppen a DAC csapatát irányította.Már most sokan vannak a stadionban és még többen érkeznek. Szép az idő, süt a nap, kiváló a pálya talaja, minden adott a jó focihoz.

Felállítások:

DAC: Novota, Gerich, Adiaba, Pinte, Leony, Abena, Regedei, Boya, Marcin, Nlend (Ossei Opuku), Moughfiere (Caha), Kweuke

Zsolna: Perniš, Tesák, Pečálka (Adauto), Vomáčka, Štrba, Karoglan, Rilke (Štyvar), Pekarík, Jež, Martin Ďurica (Piaček), Vladavics

A mérkőzést a nyitrai Mário Vnuk vezeti, aki legutóbb elég hamisan sípolt a Nagyszombat – Slovan derbin.

Címkék: Corgoň Liga, DAC