Nagy nevek az utánpótlás-válogatottak mellett

Az MLSz elnöksége csütörtökön egyebek mellett elfogadta Elbert Gábor főtitkár és Jámbor László fejlesztési igazgató előterjesztését az utánpótlás-csapatokkal foglalkozó operatív csoport személyi összetételét illetően.
A szövetség közleménye alapján a jövőben ifjabb Albert Flórián, ifjabb Bene Ferenc, Kardos József, Pisont István és Szapor Gábor lesznek Wilco van Buuren asszisztensei az U21-es, az U20-as, az U19-es és az U18-as válogatottak mellett. Az új edzők sokrétű feladatot látnak majd el, hiszen a csapatok melletti munkán kívül az ellenfelek feltérképezése, mérkőzés-analízisek készítése is feladatuk lesz. Ezen kívül -- és talán ez a legfontosabb -- a játékosok megfigyelése, új tehetségek felfedése is a hatáskörükbe tartozik -- a határokon belül, valamint az azokon kívüli, magyarok által lakott területeken is.

Albert Flórián jelenleg a ferencvárosi utánpótlásban dolgozik, Bene Ferenc az Újpest pályaedzője, Kardos József testnevelő, Pisont István a Vecsés vezetőedzője, Szapor Gábor pedig egyéni képzéssel foglalkozik.

(lel)