Kobi focizott a ketrecben

2008. december 2. - 15:52 | Sport
Három ismert és sikeres bősi bunyós, Végh Attila, Buchinger Iván és Gróf Lóránt is színre lépett Pozsonyban, a minap a pasienkyi sportcsarnokban zajlott Fight Stage Championschip elnevezésű ketrecharcbajnokságon.

A látványos, csontropogtató összecsapások alkotta párharcok nyitányán a csallóköziek közül elsőként Buki (Buchinger beceneve) lépett színre, aki a cseh Radek Veřmiřovskýval mérte össze tudását. Buchinger ellenfele nem sokáig bírta a strapát. „A kétszer ötperces menetidő első félidejének végén egy hátsó fojtással sikerült riválisomat feladásra kényszerítenem” – fogalmazott a győztes, akinek ez volt sorozatban elért hetedik diadala ebben a férfias sportágban.

Őt Gróf Lóri követte a sorrendben. Neki sajnos nem úgy sikerült a küzdelem, legalábbis annak záróakkordja, ahogyan eltervezte. Annak ellenére, hogy mindvégig fölényben volt, egy ízben hibázott, amit rutinos ellenfele, Michal Elsner könyörtelenül megtorolt. Gróf kénytelen volt feladni a küzdelmet. Őt a közönség első számú kedvence, Végh Attila követte a küzdőtéren. Kobit (Végh beceneve) a közönség állva buzdította: „Attila, Attila” -- zengett-zúgott a fővárosi arénában. A bősi harcos jól bevált szokásával ellentétben nem darálta be, hanem ezúttal tíz percen át űzte, hajtotta, aprította ellenfelét. Rögtön az első percben egy jól irányzott térdrúgással felrepesztette ellenfele, Markus Digallo szemhéját. A megroggyant rivális ennek ellenére is végigküzdötte a mérkőzést, amelyet Kobi pontozással nyert meg népes drukkertábora nagy örömére. Ez volt Végh Attila sorozatban nyolcadik győzelme a ketrecben.

A fiúk csupán egy szusszanásnyit pihentek. A következő bunyós célállomás a magyar főváros volt, ahol, nagy meglepetésre, megszakadt Végh Attila parádés menetelése. Ellenfele ezúttal egy magyarországi birkózó volt, aki igencsak vérzett a ketrecben, hiszen Attila végig kemény ütésekkel és térdesekkel ostromolta őt. Amikor lélekben már elkönyvelte a győzelmet, kétszer is szabálytalankodott. Tiltott technikát használt. Az elsőnél még csak megintették, de a másodiknál végleg leléptették. Történt ugyanis, hogy a földön fekvő ellenfelét álló helyzetből, teljes erővel, labdarúgót idéző mozdulattal fejbe rúgta… Gróf Lóránt úgyszintén Budapesten a nemzetközi brazil Jiu Jitsu versenyen állt rajthoz. A tíz ország képviselőit felvonultató viadalon a 75 kg-os súlycsoportban a 3. helyen végzett.

* Immár  hatodik alkalommal került megrendezésre a Csákvár-kupa névre keresztelt nemzetközi Zen Bu Kan Kempo-gyermekverseny, melyen a bősi Nimród Kempoklub képviselői is rajthoz álltak. Az ifjú csallóközi harcművészek küzdelmi, illetve technikai versenyszámokban tesztelték képességeiket. A Duna-parti alakulat eredményeit figyelve megállapíthatjuk: ki-ki képességeihez mérten, kedvenc versenyszámában villantotta meg tudását. A kezdők kategóriájában tízéves korig Horváth Andor a 45 kilós súlycsoportban az első helyen végzett. Mögötte Lachkovich Gábor a 2., Takács Kornél a 3., Bodó Márk pedig a 4. helyet szerezte meg. A tizenkét éves haladók mezőnyének 45 kg-os súlycsoportjában másodikként zárta a megmérettetést Bertalan Balázs Bence, hozzá hasonlóan a +50 kg-os súlycsoportban Bodó Attila úgyszintén második lett. A kezdők formagyakorlatában Lachkovich Gábor ezüst-, Bodó Attila pedig bronzérmet. Önvédelemben Bodó Márk újabb elsőséggel járult hozzá a bősiek sikersorozatához, míg semi kontact küzdelemben Bóna Ádám a 4. helyen zárta a csákvári megmérettetést. Nem sok idejük marad a fiúknak a pihenésre, ugyanis december 6-án már a Hanshi-kupán mutatkoznak be Budapesten Puskás Imre edző bősi tanítványai.

(ágh, pi)