Kobi, a morcos bősi ketrecharcos

A minap a magyar fővárosban zajlott a harcművészek rangos erőpróbája, a tizenharmadik Hanshi Kupa. A tíz ország versenyzői alkotta mezőnyben olyan illusztris személyiségek is színre léptek, mint a filmvászonról ismert amerikai Jeff Speakman, az Ausztráliát képviselő Harnos Imre, a Zen Bu kan kempó alapító nagymestere, vagy a magyarok olimpiai bajnok birkózója, Növényi Norbert.
A rendezvényen a bősi Kempó Klub ifjú harcosai a diákok és az ifik korosztályában egyéniben és csapatban is a legjobbak között végeztek versenyszámukban. Puskás Imre mester tanítványai közül hárman elsőséget szereztek, a csapattagok egyéniben összesen kilenc érmet produkáltak. A legjobb eredményt Takács Zoltán érte el, aki földharcban és viadalban egyaránt a legeredményesebbnek bizonyult. A Bertalan Balázs Bence, Bóna Ádám, Bodó Márk, Horváth Andor és Takács Zoltán alkotta bősi diákcsapat pedig holtversenyben a Budapesti Kismészáros nevet viselő kollektívával a dobogó legalsó fokára került.

A felnőttek mezőnyében az ismert és sikeres ketrecharcos, Végh Attila újra rajthoz állt, méghozzá kétszeres címvédőként. Amennyiben harmadszor is diadalmaskodott volna, akkor a versenyszabályok értelmében végleg övé marad a vándorserleg. Ez volt Kobi (Végh Attila beceneve) számára a hajtóerő. Az első két meccsét simán nyerte. A döntőben azonban nem csupán ellenfelével, az egyébként kiváló küzdő Szoboszlai Ferenccel, de  a bírákkal is csatáznia kellet. Több vitatható ítélet után döntetlennel fejeződött be a párharc. A hosszabítás megkérdőjelezhető intést követően Végh vereségével ért véget. „Rendkívül csalódott vagyok. Azzal a szándékkal álltam csatasorba a magyar fővárosban, hogy triplázzak e rangos erőpróbán és ennek révén végleg nálam maradjon a kupa. Jó formában vagyok. Úgy érzem, a rendkívül izgalmas, színvonalas döntőt is megnyertem volna, ha nem ilyen részrehajló, ellenfelem baráti köréből verbuválódott bírák döntenek a győztes kilétéről. Nem Szoboszlaival van bajom, de amit ma itt a bírák műveltek az távol állt az objektivitástól, a tisztességtől. Mindent elkövetek majd annak érdekében, hogy ellenfelemet, ezúttal semleges területen az MMA szabályok szerint zajló megmérettetésen újra kihívjam“ – nyilatkozta az elszalasztott lehetőség hátteréről a morcos bősi ketrecharcos.