Morcos bősi ketrecharcos

A minap a magyar fővárosban zajlott a harcművészek rangos erőpróbája, a 13. Hanshi-kupa. A tíz ország versenyzői alkotta mezőnyben olyan illusztris személyiségek is színre léptek, mint a filmvászonról ismert amerikai Jeff Speakman, az Ausztráliát képviselő Harnos Imre, a Zen Bu kan kempó alapító nagymestere, vagy a magyarok olimpiai bajnok birkózója, Növényi Norbert.

A rendezvényen a bősi kempóklub ifjú harcosai a diákok és az ifik korosztályában egyéniben és csapatban is a legjobbak között végeztek versenyszámukban. Puskás Imre mester tanítványai közül hárman elsőséget szereztek, a csapattagok egyéniben összesen kilenc érmet produkáltak. A legjobb eredményt Takács Zoltán érte el, aki földharcban és viadalban egyaránt a legeredményesebbnek bizonyult. A Bertalan Balázs Bence, Bóna Ádám, Bodó Márk, Horváth Andor és Takács Zoltán alkotta bősi diákcsapat pedig holtversenyben a Budapesti Kismészáros nevet viselő kollektívával a dobogó legalsó fokára került.

A felnőttek erőpróobáján újfent csatasorba állt az ismert és sikeres bősi ketrecharcos, Végh Attila. Méghozzá kétszeres címvédőként. Amennyiben harmadszor is diadalmaskodott volna, akkor a versenyszabályok értelmében végleg övé marad a vándorserleg. Ennek begyűjtése jelentette Kobi (Végh Attila beceneve) számára a hajtóerőt. Az első két meccsét simán nyerte. A döntőben azonban nem csupán ellenfelével, az egyébként kiválóan küzdő Szoboszlai Ferenccel, de  a bírákkal is csatáznia kellett. Több vitatható ítélet után döntetlennel fejeződött be a párharc. A hosszabbítás megkérdőjelezhető intést követően Végh vereségével ért véget. „Rendkívül csalódott vagyok. Azzal a szándékkal álltam csatasorba a magyar fővárosban, hogy triplázzak e rangos erőpróbán és ennek révén végleg nálam maradjon a kupa. Jó formában vagyok. Úgy érzem, a rendkívül izgalmas, színvonalas döntőt is megnyertem volna, ha nem ilyen részrehajló, ellenfelem baráti köréből verbuválódott bírák döntenek a győztes kilétéről. Nem Szoboszlaival van bajom, de amit ma itt a bírák műveltek az távol állt az objektivitástól, a tisztességtől. Mindent elkövetek majd annak érdekében, hogy ellenfelemet, ezúttal semleges területen az MMA-szabályok szerint zajló megmérettetésen újra kihívjam“ – nyilatkozta lapunknak az elszalasztott lehetőség hátteréről a morcos bősi ketrecharcos.
A folytatásban Kobiék Szlovákia grappling (a birkózás és a dzsúdó ötvözete ) bajnokságán debütáltak, melyen a Nagy Marián, Misicák Zoltán és Végh Attila alkotta bősi csapat veretlenül végzett az élen.

(ágh)