Dárdai hosszabbított a Herthánál, rekordra hajt

2009. május 28. - 17:53 | Sport
Egy plusz két évvel meghosszabbították Dárdai Pál szerződését csütörtökön a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetői. Utána pedig edzői állást ajánlottak számára az utánpótlásnál.

Minden remény megvan arra, hogy ezzel a Hertha Bundesliga-rekordere lesz. A listát ugyan még a hetvenes évek kiválósága, Michael Sziedat vezeti 280 mérkőzéssel, de Dárdainak 12 meccs hiányzik csak a csúcsdöntéshez. Erre pedig az új szerződéssel megnyílt a lehetőség - nyilatkozta az MTI-nek a magyar játékos, aki utalt arra, hogy külföldi labdarúgónak ez eddig még soha nem sikerült. Dárdai - aki 1996. december 1-jén került a berliniekhez - elmondta, hogy a Dieter Hoeness menedzserrel aláírt szerződés értelmében egy évet még mindenképp a profik között játszik, ezt követően pedig további két évet az U23-as csapatnál, azaz az amatőröknél, s közben végzi az edzői iskolát. Utána pedig - azaz három év múlva - a Hertha egyik utánpótlás csapatának edzője lesz, így a berliniek a szurkolók egyik legnagyobb kedvencét hosszú távra magukhoz láncolták.

Dárdai hangsúlyozta: rendkívül örül annak, hogy a klub a továbbiakban is számít rá. Hozzátette: ha az elkövetkező egy évben ugyanolyan jól megy a játék, mint a most véget ért szezonban, még a profi szerződés meghosszabbítása is szóba jöhet. De ha mégsem, akkor sem lesz elkeseredve, sőt álma az, hogy ebben az esetben profi pályafutását a magyar válogatottal a dél-afrikai világbajnokságra kijutva, s ott jól szerepelve fejezze be. S akkor már elmondhatja, hogy valóban "szép karrier" volt.

A most megszületett berlini "forgatókönyv" alapján Dárdai jövő nyáron kezdi az edzői tanfolyamot, s azt az amatőröknél való kétéves, s egyben a levezetést is szolgáló játékkal egy időben kívánja befejezni. Elmondta: nem kizárt, hogy a tanfolyamot Magyarországon, mégpedig Telkiben, az ottani,  rendkívül jól felszerelt edzőközpontban végzi majd. Utána pedig jöhet az utánpótlás a berlinieknél.

Most azonban rövid - otthoni - szabadság után a Herthára, illetve az első csapatra koncentrál, s szeretne minél előbb rekordot dönteni. S természetesen a magyar válogatottra is összpontosít, ahol - mint hangoztatta - Erwin Koeman irányítása alatt rendkívül jól esik neki a játék.

MTI/para