Német vagy magyar csapatot választ Matthäus?

2009. június 16. - 15:30 | Sport
Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld szeretné megnyerni vezetőedzőnek, miközben az FC Fehérvár is szerződtetné.

A székesfehérvári klub a múlt héten jelentette be, hogy megszületett a szóbeli megállapodás a játékosként rekorder, 150-szeres német válogatott világbajnokkal, a Bild című német napilap keddi információi szerint azonban a következő szezonban a másodosztályban szereplő Bielefeld is szerződést ajánl a 48 esztendős Matthäusnak. A gárdának ugyanis új támogatója lehet, amely nem sajnálna egy nagyobb összeget áldozni a tréner megszerzésére.

"Nem tudunk újat mondani. Péntekre várjuk Magyarországra, s remélhetőleg akkor a szóbeli megállapodásunknak megfelelően a szerződést is aláírjuk" - mondta Berzi Sándor, a fehérváriak ügyvezetője.

A jelenleg Dubajban nyaraló szakvezető nem árult el konkrétumokat a jövőjével kapcsolatban, ugyanakkor azt mondta a Bildnek: a fizetéséről nincs még döntés, azonban jobbnak tartaná, ha a Bielefeld a csapatba fektetné a pénzt a sportszakmai célok elérése érdekében.

Tavaly télen már szóba került a Bielefeldnél Matthäus leigazolása, akkor azonban a vezetőség Michael Frontzeck megtartása mellett döntött.

MTI/para