Nemzeti stadion épül Pozsonyban

2009. július 9. - 07:26 | Sport
Közel 70 millió euró költségvetési támogatással nemzetközi találkozók lebonyolítására alkalmas labdarúgó stadiont építenek Pozsonyban.
Szlovákiában jelenleg egyetlen stadion sincs, amely mindenben megfelel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) előírásainak. Ezen változtatna a terv, amelyet a pozsonyi kabinet 69,12 millió euróval támogat.

A beruházás 2012-re készül el, a Slovan Bratislava egyesület arénájának helyén. A régi futballstadiont - a válogatott mérkőzéseinek jelenlegi helyszínét - jövőre kezdik bontani. Költségvetési támogatással felújítják a közeli jégcsarnokot is, amelyben a 2011-es jégkorong világbajnokságot rendezik.

A nemzeti stadion tulajdonosa és üzemeltetője a fővárosi önkormányzat lesz. A létesítmény sportesemények mellett kulturális rendezvényeknek is otthont ad majd.

A Slovan Bratislava otthona, a Tehelné pole stadion rendelkezik UEFA-engedéllyel, amely azonban hamarosan lejár, és előfordulhat, hogy a válogatott nem léphet pályára hazai környezetben, "ez pedig elfogadhatatlan a szurkolók, a nemzeti válogatott és az egész ország számára" -áll a kormánydöntést megalapozó előterjesztésében.

MTI/PARA