Massát hétfőn szállítják haza

2009. július 31. - 16:27 | Sport
Hétfőn magángéppel Sao Paulóba szállítják Felipe Massát, a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén súlyos balesetet szenvedett Ferrari-pilótát.

Ezt Dino Altmann, Massa orvosa és a család képviselője jelentette be pénteken, a budapesti Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Pap Károly utcai intézménye előtt. "Az állapota folyamatosan javul, s jól érzi magát, ezért úgy döntöttünk, hogy hétfőn egy magángéppel elutazik Sao Paulóba" - mondta Altmann.

Az orvos, aki csütörtökön kijelentette, biztos abban, hogy a 28 éves Massa teljesen felépül, és újra versenyezni fog, a visszatérés időpontjáról nem bocsátkozott találgatásba. "Az a fontos, hogy a hangulata is jó. Szerintem megnézi a csapatot a következő futamon, augusztus 23-án, Valenciában" - nyilatkozott Altmann.

A tavalyi világbajnokságon második versenyzőt szombaton az előtte haladó honfitársa, Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az ÁEK Pap Károly utcai intézményébe, ahol megoperálták. Szerdán hagyhatta el az intenzív osztályt.

A Ferrari szerdán jelentette be, hogy Massát az idei, hátralévő versenyeken a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher helyettesíti.

MTI/para