Gyorshír: Elmarad Schumacher visszatérése

2009. augusztus 11. - 10:31 | Sport
A Formula 1 egykori német eminense, Michael Schumacher hivatalos honlapján jelentette be, hogy hétfőn este tájékoztatta Luca di Montezemolót, a Ferrari elnökét és Stefano Domenicali csapatvezetőt: nem áll készen a beugró szerepre.

Korai volt a Schumi-kedvencek öröme. Mégsem tér vissza a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher a valenciai Európai Nagydíjon, mert egy korábbi, motorversenyzésben elszenvedett nyaksérülése megakadályozza ebben.

"Mindent megpróbáltam, hogy a Ferrari rendelkezésére álljak, de legnagyobb sajnálatomra nem sikerült - írta honlapján a legendás versenyző. - A mugellói tréning után erős fájdalmat éreztem a nyakamban, amelyekkel a terapeuták sem tudtak mit kezdeni. Az elmúlt két hétben elvégzett orvosi vizsgálatokat követően a tegnap délutáni záróteszt is megerősítette, hogy nem javult az állapotom. Mélységesen csalódott vagyok, mert szívesen beugrottam volna Felipe helyére. Nagyon sajnálom a ferraris srácokat és a szurkolókat, akik szorítottak nekem."

A februárban motorbalesetben megsérült Schumacher július 29-én közölte, hogy beszáll a Ferrariba, miután a brazil Felipe Massa súlyos fejsérülést szenvedett a Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke csalódottan nyilatkozott a hír kapcsán:
"Boldogtalan vagyok, hogy Michael egy egészségi probléma miatt nem versenyezhet újra. Az elmúlt napokban örömmel tapasztaltam az erőfeszítéseit és rendkívüli elszántságát, amely nemcsak a csapatot, hanem a szurkolókat is magával ragadta. A visszatérése kétségtelenül jót tett volna a Forma-1-nek, és biztos vagyok benne, hogy ismét a győzelem esélyével szállt volna harcba. A Ferrari és a rajongók nevében köszönöm az elhivatottságát, amelyet a mostani körülmények között is megmutatott."

A maranellói istálló Schumacher bejelentése után nem sokkal bejelentette, hogy a 38 esztendős olasz Luca Badoer ül Massa autójába jövő vasárnap a valenciai Európa Nagydíjon.

 

MTI/ái