Détári Felsőpatony után újra Szlovákiában, ezúttal Tornalján edzősködik

Détári Lajosnak, a korábbi 61-szeres válogatott labdarúgónak elege lett a magyar közegből, klubvezetőkből, s a nevére apellálókból.

Az élvonalban legutóbb Siófokon dolgozó szakember azt mondja: talán soha többé nem vállal munkát az NB I-ben. Meglepő, hogy az egykori világválogatott, aki néhány évvel ezelőtt a felsőpatonyiak játékosedzőjeként mutatkozott be Szlovákiában a kerületi szintű bajnoki pontvadászatban, újra dél-szlovákiai klubnál vállalt szakmai munkát. Három hete a rimaszombati területi bajnokság I. osztályában listavezető tornaljaiak trénereként került a figyelem fókuszába.

„Felhívott a szlovákiai Tornalja polgármestere, kérdezte, segítném-e a csapat szakmai munkáját?Egyből igent mondtam, hiszen imádom a labdarúgást, még akkor is, ha csak egy nyolcezer lakosú szlovák település kiscsapatát irányíthatom. A labda ott is gömbölyű.”
Igazat mondott az egykori világklasszis, azonban mégis meglepő, hogy nem a nevének, múltjának megfelelő rangú együttesnél dolgozik.

„Nekem már régen elegem van abból, hogy sokan a nevemből akarnak megélni. Hogy azért hívnak ide vagy oda, mert majd a Détári névre ugranak a szponzorok. Az edzőket és a játékosokat sem becsülik meg, mindenki ki van szolgáltatva, így viszont képtelenség dolgozni. Mindez egyre inkább azt mondatja velem: nem biztos, hogy nekem éppen edzőként kellene dolgoznom. Az is lehet, soha többet nem vállalok munkát az NB I-ben. Akkor már inkább Tornalja, ahol nincs kiszolgáltatottság. De játékos-ügynök sem leszek, mert azok mind szélhámosak" – nyilatkozta a sporthíradó.hu munkatársának a megkeseredett Détári, aki 2012-ig kötelezte el magát a tornaljai klubhoz. Egyébként a tornaljai Détári-alakulat a 8. forduló után veretlenül, öt pont előnnyel (25:3) vezeti a tabellát Klenovec csapata előtt.

ái