Szlovák és francia sikerek a fedettpályás alpesi sí EB-n

2009. november 7. - 19:03 | Sport
Veronika Zuzulová és a francia Jean-Baptiste Grange nyerte szombaton az első alkalommal megrendezett fedettpályás alpesi sí Európa-bajnokságot.
A franciaországi viadalon, amely a tavaly májusban megalapított Európai Sí Szövetség (ESF) első önálló rendezésű versenye volt, tíz ország képviselői indultak műlesiklásban.

Az amneville-i csarnokban kialakított 436 méter hosszú pályán a férfiaknál Grange, az olasz Manfred Mölgg és Christof Innerhofer, valamint a svájci Marc Gini, a nőknél pedig Zuzolova, továbbá a francia Marion Pellissier és Nastasia Noens, illetve az olasz Denise Karbon jutott be az elődöntőbe.



Eredmények - férfiak:

a 3. helyért:


Mölgg 35.31 mp


Gini 35.37


döntő:


Grange 34.54


Innerhofer 34.78



Eredmények -  nők:

a 3. helyért:


Pellissier 37.91


Denise Karbon 38.45


döntő:


Zuzulová 37.20


Noens 38.21 



A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) és a svájci, francia, olasz és osztrák szövetségek által életre hívott európai szervezet közötti viszály miatt a FIS nem tüntette fel a versenyt az éves naptárban.

Az aranyérmesek 10 ezer eurós pénzjutalomban részesültek, míg a második helyezettek hatezer, a harmadikok pedig négyezer euróval lettek gazdagabbak. Ezen felül a döntőben elért leggyorsabb időért háromezer eurós prémium járt.

- mti/para -