8,5 millió dollárt nyert a legfiatalabb győztes a póker-világbajnokságon

2009. november 10. - 17:59 | Sport
Nyolc és fél millió dollárt vihetett haza a világ legrangosabb pókerversenyének, a World Series of Poker (WSOP) negyvenéves történelmének eddigi legfiatalabb nyertese.

A 21 éves Joe Cada mintegy kilencven osztás után egy kilences párral fej-fej mellett nyert a 46 éves Darvin Moon előtt, akinek a döntőben egy dámája és bubija volt.

A Las Vegas-i Rio Hotel Casinóban mintegy 1500 fős közönség előtt játszották a döntőt, amelynek eredménye azért is meglepő volt, mert Cada jelentős hátránnyal indult a második helyezett Moon mögött. Dennis Phillips, a 2008-as évad harmadik helyezettje szerint Cada remek nagykövete lesz a játéknak.

Az ifjú győztes közvetlenül a játék után még maga sem hitte el, hogy mekkora összeggel lett gazdagabb. A pénznek viszont biztosan meg lesz a helye, hiszen a gazdasági válságtól érintett Detroitból származik. Apja munkanélküli autóalkatrész-tervező, anyja pedig egy helyi kaszinóban Black Jack-osztóként dolgozik, aki eleinte próbálta lebeszélni fiát a szerencsejátékokról, de mikor kezdett sikereket elérni, anyja is hagyta, hogy azzal foglalkozzon, amit igazán szeret.

MTI/para

Címkék: póker, WSOP