Ketrecben fojtogatva „altattak” a bősi bunyósok

2009. november 26. - 20:53 | Sport
Az elmúlt napokban tovább folytatódott a jeles birkózómúlttal rendelkező két bősi ketrecharcos, Végh Attila és Buchinger Iván győzelmi sorozata.
A csallóközi bunyósduó előbb Brünnben, a King Of The Ring névre keresztelt erőpróbán puhította ellenfeleit. Pumukli (Végh beceneve) ellenfele a +90 kilós súlycsoportban a csecsen válogatott birkozó Aszlambeg Saidov volt, Buki (Buchinger beceneve) pedig a 70-80 kilósok mezőnyében az albán thai boksz bajnokkal, Emruli Jetmírrel mérte össze tudását.  Masszív ellenfelével Atillának kezdetben meggyűlt a baja. Az első menetet szinte végig a földön birkózva és verekedve abszolválták. A második menet közepén Pumuklinak sikerült háromszögfolytásba befognia riválisát, aki feladta a küzdelmet. A megroggyant csecsen ketrecharcost elsősegélyben kellett részesíteni, mert a szó szoros értelmében elaltatta őt Végh háromszögfolytása. Bukinak könnyebb dolga volt: gyors lábtámadással földre vitte ellenfelét és fél perc leforgása alatt folytással nyerte meg a csatát.

Nyitrán mondhatni lemásolta egymás küzdelmét a két bősi versenyző, még a ringben eltöltött idejük (egy perc nyolc másodperc) is megegyezett. Végh a kezdeti kóstolgatás után egy sikeres dobással földre vitte, majd szétütötte ellenfelét, a többszörös litván thai box bajnok Rimgaudas Kutkaitist, aki kényszerhelyzetben feladta a párharcot. Buchinger ugyanezt tette Zvonimír Bralával. Decemberben Pumukli Finnországban, Buki pedig Svájcban bunyózik.

ái
Címkék: ketrecharc